A technikum Digitális Alkotóműhelyét ez évben adták át, ahol a több tízmillió forintos beruházásnak köszönhetően korszerű technológiát vonultatnak fel. A 21. század kihívásaihoz alkalmazkodó technológiákat szeretnék más iskolák tanulóival is megismertetni. Így az általános iskolások számára tartott technikaórákon felül most Szuperhősök – Digitális alkotótábort hirdetett a Wattay iskola. A tábor ideje alatt lézer és CNC technológiák mellett a 3D nyomtatást is megismerhetik a gyerekek.

A tábor ideje alatt a lézer és CNC technológiákat is megismerhették a gyerekek
-Hirdetés-

Beálltunk mi is a nyári táborokat kínálók sorába és szeretnénk, hogyha minél több tanuló megismerkedhetne ezzel a lehetőséggel. Ezek a korszerű technológiák akkor lesznek együtt használhatók, ha fel tudjuk fűzni valamire. A Makerspace Kft.-nek három fajta digitális tananyaga is van, amely azzal a céllal készült, hogy ilyen táborokat tudjunk lebonyolítani. Ezekből vásároltunk, majd adaptáltuk azokat a saját lehetőségeinkre, igényeinkre. Ebből készítettünk egy tábori tematikát. Ez egy kétszer egyhetes tábor, melynek első turnusa június 28-án hétfőn indult – mesélte Franczia László, igazgató.

Nagy sikere volt a G3D csapatának a gyerekek körében is

Pénteken délelőtt a G3D csapata is kilátogatott a Digitális Alkotóműhelybe, amely cég többségében a Wattay iskolában végzett fiatalokból áll, és 3D nyomtatással foglalkozik Kiskőrösön.

A 3D nyomtatás egy gyártási folyamat, amikor valós tárgy készül egy háromdimenziós tervből. Gyakorlatilag a nyomtató rétegenként formálja meg a valódi tárgyat. A technológiai különbség pedig a rétegek egymásra épülésében rejlik.
A 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy bármilyen megtervezett alkatrész elkészülhessen akár órákon belül. Napjainkban majdnem minden, a repülőgép alkatrészektől a játékokig, háromdimenziós nyomtatás segítségével is készülhet.
A háromdimenziós nyomtatást az egészségügyben, az iparban, a művészetekben, az építészetben sőt, még a divatban is használják. De számos más felhasználási terület létezik, határt csak a képzeletünk szabhat.
A teljesség igénye nélkül néhány ötlet, mire használható egy 3D nyomtató vállalkozások számára: prototípusok, pótalkatrészek, kis sorozatszámú termék előállítása, makettek, épület modellek, ajándéktárgyak, marketing eszközök, stb. – olvasható a G3D  weboldalán.

Az ingyenes nyári táborba általános iskolás, főként 6-7. osztályos diákokat vártak, akik délelőttönként elsajátíthatták a digitális technológiákat. A július 5-én induló második hétre már csak egy-két fő jelentkezését tudják fogadni a szervezők.

Az első héten hat gyermek vett részt a táborban

A képek az első tábor utolsó napján készültek a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben Kiskőrösön, ahová a nyári gyakorlatot végző diákok is ellátogattak, hogy megcsodálják a 3D nyomtatási folyamatokat. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (95 db kép)
MEGOSZTÁS