Nagy ütemben zajlik a Budapest–Belgrád közötti gyorsvasút nyomvonalának tervezése. Az új nyomvonal kialakítása miatt Kiskőrös területén is földkisajátításokra kell számítani. 

-Hirdetés-

A június utolsó napján tartott képviselő-testületi ülésen az egyebek napirendi pontban Nikléczi Gábor önkormányzati képviselő intézett kérdést Domonyi László polgármesterhez, melyben arra volt kíváncsi, hogy a Budapest-Belgrád között épülő gyorsvasút kapcsán Kiskőrösön lehet-e majd földkisajátításokra számítani. 

Valóban fog érinteni magánterületeket nagy mennyiségben leginkább a feketehalmi részen, hiszen ezek az új szerelvények már nem képesek bevenni a Seregélyesi útnál lévő kanyart, ezért ott tompításra kell számítani. Kisajátítás ott fog nagyobb léptéket ölteni – mondta Domonyi László

A vasútállomás épülete az ívkorrekció miatt feljebb fog kerülni és egy teljesen új állomást fognak építeni Kiskőrösön, ahol a peronok földalatti átjárókkal lesznek megközelíthetőek. A tervek szerint öt sínpár fog átemenni az Izsáki úton, ahol fénysorompó és sorompó fogja a biztonságot adni. A gigaberuházás teljesen új lehetőségeket nyit majd meg a város előtt. A vezetés bízik abban, hogy sok fiatal fog a városban letelepedni, hisz Budapest akár 50 perc alatt elérhetővé válik majd. 

Óriási lehetőség ez a fiataljainknak, hiszen Kiskőrösön még mindig olcsóbb az élet, mint a fővárosban, mely az új vasúthálózatnak köszönhetően akár 50 perc alatt megtehető lesz. Ez a beruházás városunkat újra bekapcsolja az ország vérkeringésébe – tette hozzá a polgármester. 

Kapcsolódó cikk
Várhatóan új vasútállomás és aluljáró épül Kiskőrösön – teljesen átrajzolják a jelenlegi állapotokat
Várhatóan új vasútállomás és aluljáró épül Kiskőrösön – teljesen átrajzolják a jelenlegi állapotokat
Évtizedes hagyománnyal rendelkezik a képviselői beszámoló-sorozat, melyet a lakosság számára fórum keretében tartanak meg évről-évre. A koronavírusnak köszönhetően ezt idén...

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: illusztráció (VIRA.HU – Archív fotó)

MEGOSZTÁS