A János Vitéz Látogatóközpont mellett pályázati forrásból létesült egy közösségi tér, ahol egy innovatív technológia is színesíti az ide látogatók élményét. Már sokan meg is fordultak itt, amit az okospad kezelőfelületéből is tisztán lehet látni.

Tóth Anett, az intézmény vezetője megemlítette, hogy május 30-án történt a közösségi tér ünnepélyes átadója. Ekkor letelepítésre került egy Steora Urban típusú utcai okospad LCD kijelzővel. Mi itt vagyunk nap, mint nap és látjuk, hogy nagyon sokan használják. Pontosan, aki az ingyenes WIFI hotspotot vette igénybe 762 fő volt, az USB töltőt 101 fő, a vezeték nélküli töltőt pedig 451 fő vette igénybe ez idő alatt, mondta Tóth Anett.

Kapcsolódó cikk
Ingyenes a wifi, csak a jelszót kell megfejteni – „Okospad-közösen a közösségért”
Ingyenes a wifi, csak a jelszót kell megfejteni – „Okospad-közösen a közösségért”
A János Vitéz Látogatóközpont melletti téren pályázati támogatással közösségi teret építenek ki, melynek részeként egy úgynevezett „okospadot” telepítettek le. Az...
-Hirdetés-

Szerencsére a lakosság többsége rendeltetésszerűen, odafigyelve használja az okospad adta lehetőségeket. Sajnos azonban vannak olyanok is, akik nem, és máris kárt okoztak ebben a létesítményben. Már lehet is külsérelmi nyomokat találni a kihelyezett okospadon.

Nem szándékos rongálás is előfordulhat, ami alatt azt értem, hogy például a nadrágok hátsó zsebein található fém gombokkal megsérthetik a pad felületét a használók, amikor leülnek, tette hozzá az intézmény vezetője.

Tóth Anett, a János Vitéz Látogatóközpont intézményvezetője
Amit viszont most láthatunk, az egy szándékos rongálás. Feltehetőleg kulccsal karcolták meg az okospad ülőfelületét. Ez elég nagy gond, hiszen egy elég drága eszközről van szó. Ráadásul egy olyanról, amit többen is használnak, úgyhogy a kárt okozók a többiek szórakozási, kikapcsolódási, információszerzési lehetőségét is akadályozzák.
Szándékos rongálás nyomai láthatók az okospad ülő felületén

Telepítésre került két kültéri rögzítésre is alkalmas kamera, vissza is tudjuk nézni a rögzített felvételt. A legközelebbi ilyen esetnél rendőrséget fogjuk értesíteni, a feljelentést meg fogjuk tenni, és a rongáló által okozott kárt meg fogjuk téríttetni. Ha a rongálást megakadályozni, a tettenérést nem is, de az elkövetőt be tudjuk majd azonosítani. Bízunk abban, hogy erre nem lesz szükség a későbbiekben – emelte ki Tóth Anett.

Ha már ilyen innovatív újításra került sor Kiskőrös városában, ami mindenki számára ingyenes szolgáltatást nyújt, és a közjót szolgálja, vigyázzunk rá, és becsüljük meg, mintha a sajátunk lenne. Ha mi nem is szeretnénk élni az új eszköz adta lehetőségekkel, mást se fosszunk meg tőle.        

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS