Több hónapja lakossági összefogással kezdődött el egy olyan szerveződés, ami a kiskőrösi Tüskös Közösségi Park megújításáért, fejlesztéséért munkálkodik. A kezdeményezésnek köszönhetően a park közepén kialakításra kerül egy fedett kiülő rész, amely munkálatai most folynak és az építmény napokon belül átadásra kész állapotban lesz.

A közösségi összefogásban vezető szerepet tölt be Ungvári Ferenc önkormányzati képviselő, aki a területtel kapcsolatos további fejlesztések megvitatására július 8-án lakossági fórumra várta az érdeklődőket a Tüskös Közösségi Parkban. A kezdeményezést támogató, és választókörzetileg érintett önkormányzati képviselők közül jelen volt az eseményen még Horváth János, Kudron Tamás, valamint Filus Tibor. Eljöttek a lakossági fórumra a park fejlesztésének adományait kezelő Kiskőrös Városért Alapítvány elnökségének tagjai is. Megköszönte a lakosok együttműködését ez eddig elvégzett munkálatokban Domonyi László polgármester, aki már látványterveket is bemutatott a parkkal kapcsolatban.

-Hirdetés-

Az elképzelésekről Ungvári Ferenc elmondta, hogy minden fejlesztést a lakossággal egyeztetve szeretnének a továbbiakban is végrehajtani. Az elkészülő közösségi kiülőről megemlítette, hogy 6×12 méteres, zsindely fedésű és oldalában nyitott lesz. A későbbiekben szeretnének futópályát a park körül, valamint a kiülő Katona József utca felőli oldalán egy bekerített gyermek játszóteret kialakítani. Az Esze Tamás felőli oldalon egy bekerített felnőtt fitness elemekkel kialakított rész szerepel a tervek között. Az Arany János utca felőli részen egy kézilabda méretű bekerített sportpálya lenne. A növényekkel tele rakott Tüskös utcai résznél sétányok, padok lennének majd elhelyezve és sütögető részt is terveznek építeni.

A zöldnövény-fejlesztés tekintetében a Tüskös utca felőli oldalon egy fákkal sűrűbben beültetett, erdős részt kívánnak kialakítani. Ebben az elképzelésben számítanak az Ültess Fát Mozgalom Egyesület segítségére is, hogy a növényzet tekintetében milyen irányban menjenek a fejlesztések.

Elhangzott, hogy az Ültess Fát Mozgalom részt vesz a Tesco üzletlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatában, ami közösségi kezdeményezéseket támogat. Ennek keretében az egyesület gyermekhinta vásárlására szeretne támogatást nyerni, melyre a kiskőrösi Tesco üzletében kihelyezett urnába még július 11-ig lehet a támogató tiketteket bedobnia a vásárlóknak.

Kapcsolódó cikk
Vásárlásával segíthet, hogy legyen hinta a Tüskös Parkban!
Vásárlásával segíthet, hogy legyen hinta a Tüskös Parkban!
Közösségi összefogásra buzdít mindenkit az Ültess Fát Mozgalom Egyesület, akik egy helyi áruházlánc jótékonysági akciójának kedvezményezettjei. Amennyiben a lakosság segítségével...

A kihelyezendő padokról is beszélt Ungvári Ferenc, aki ismertette, hogy a vasfeldolgozással foglalkozó cége bevonásával az ülőhelyek szerkezetét el tudja készíteni. Készíteni fog egy mintapadot, ami, ha elfogadásra kerül, akkor a parkban letelepítésre kerülhetnének önköltségi áron.

A lakossági fórumon elhangzott egy közösségi munkára történő felhívás is, amely során a közösségi kiülő fa szerkezetének lefestésére várják majd a lakosok jelentkezését. A munkálatokhoz szükséges festéket a Kőröskom Nonprofit Kft. biztosítja, mely kezdeményezéshez már többen felajánlották a segítségüket, és néhány héten belül megtörténhet a kivitelezés is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS