A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület idén is meghirdette Nyári Ifjúsági Horgásztáborát. A nyár első horgásztábora július 5-9-ig tartott, melyen 18 gyermek vett részt.

Az egyesület alelnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy 7-14 éves gyermekeket vártak a nyolcadik alkalommal megrendezett táborba. A járványhelyzethez igazodva tudták megszervezni a programot és az utóbbi hetekben komoly szervezőmunka előzte meg ennek az előkészületeit. Az idén újításként sporteszközök is a gyermekek rendelkezésre álltak és környezetvédelmi napot is szerveztek a részükre. Az egy hét során sok információt tudhattak meg a táborozók a tó környezetéről, természeti értékeiről és élővilágáról. A hét során a táborvezető a soltvadkerti Balogh Kálmán volt, aki megismertette a gyermekekkel a különféle szerelékeket, csalikat, horgokat, zsinórokat, botokat, orsókat.

-Hirdetés-

A gyermekek nagyrészt feeder bottal horgásztak, de voltak, akik úszós készséget alkalmaztak. Az egy hét során, a kisebb halak mellett néhány szebb ponty is a táborozók horgára akadt, amelyek kifogása nagy élményt jelentett a gyermekek számára. A horgásztábor otthona a versenypálya szakasza volt, ahol a különböző előadásokat a fedett kiülőnél tartották meg. A tábort az utolsó napon egy horgászverseny zárta, amely során a résztvevők két óra alatt összesen 16,12 kg halat fogtak.

Horgásztábor Kupa végeredménye:

1. hely: Mezei Sándor (Kecskemét) – 2,21 kg
2. hely: Fábián Kornél (Kiskőrös) – 2,1 kg
3. hely: Kolonusz Zétény (Soltvadkert) – 1,57 kg

Az egyesület következő Nyári Ifjúsági Horgásztábora augusztus 2-6-ig lesz, amelyet 22 fiatal részvételével tartanak majd meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS