A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE szervezésében horgásztábor volt a Vadkerti-tónál július 6-10-ig. A horgásztábort gyermekek részére hirdették meg, akik közül 23-an vettek részt a programon.

-Hirdetés-

Az egyesület alelnöke Ungvári Ferenc elmondta, hogy több éve terve a vezetőségnek a horgász utánpótlás bázis felépítése, melyben az ilyen táboroknak nagy szerepe van. Az egyesület folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket, és a mostani tábort is a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott sikeres támogatási kérelemnek köszönhetően tudták megszervezni.

A haltelepítéseknek köszönhetően az elmúlt évek során jelentősen megnövekedett a halállomány a tóban és a rendezett tópart is mostanra már jelentős vonzerővel rendelkezik. Jelenleg 430 körüli az egyesület taglétszáma és azt szeretnék, ha a fiatalok bevonásával az idősebb horgászok utánpótlása is biztosítva lenne.

Borsos József és Ungvári Ferenc

A horgásztáborról az egyesület részéről Boros József elmondta, hogy már negyedik éve rendezik meg nagy érdeklődés mellett ezt a programot. Az idei évben a járványhelyzet miatt kérdéses volt sokáig az ifjúsági horgásztábor megrendezése, de meg tudtak felelni az előírásoknak.

A gyermekeket minden nap elméleti és gyakorlati oktatásban részesítették.

A táborban résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek a horgász szerelékek elkészítésébe, megismerhették a horgászbotok fajtáit, a csalikat és minden olyan „tudományt”, ami az eredményes halfogás záloga lehet. Az elméleti oktatások során halhattak a halfajokról, a halak viselkedéséról és a horgászat írott és íratlan etikai szabályairól.

Az elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazhatták, hiszen a Vadkerti-tó versenyszakaszán napi feladat volt a horgászat.

A záró napon házi versenyt rendeztek a táborozó gyermekek között, amely során úszós szerelékkel fogtak a fiatalok kisebb halakat. Az összesített eredménybe most nem a súly, hanem a halak darabszáma számított.

A Horgásztábor Kupa dobogósai:
1. Homolya Fanni – 44 db hal
2. Turán Gergő – 42 db hal
3. Sindely Milán – 41 db hal

Az egy hét során a szakmai munkáért Barna Lajos felelt és voltak segítők, mint Cseh-Szakál Vivien, Kecskeméti Balázs, valamint támogatta a programot Tóth Benő és a kiskőrösi Csali Horgászbolt.

Az idei második ifjúsági horgásztábor majd augusztus 3-7-ig lesz, melyre még korlátozott számban várják a jelentkezőket.

-Filus Tibor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS