A Kiskőrösi Járási Ügyészség ittas járművezetés, eltiltás hatálya alatti járművezetés, továbbá egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban összesen 9 vádlottat állított bíróság elé. Közülük heten Kiskőrösön, illetve a környező településeken ittasan vagy úgy vezettek gépjárműveket, hogy a járművezetéstől el voltak tiltva.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas és az eltiltás hatálya alatt vezetők elleni határozott fellépésre. Az ittas vezetés a leggyakoribb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Az ittas vezető nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti. 2021. május 14-től pedig az is bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt járművet vezet.

Az ügyészség által pénteken bíróság elé állított 9 vádlott közül heten – valamennyien férfiak – 2021 májusában és júniusában ittasan vagy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezettek személyautót vagy tehergépkocsit Kiskőrös és a környező települések utcáin. Az ittas vezetésen tetten ért vádlottak közül ketten nem rendelkeztek érvényes vezetői engedéllyel. A többiektől a kiskőrösi rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványukat.

Egy vádlottnak amiatt kell felelnie, mert egy transzformátor állomás melletti mérőóra szekrényből érvezetékeket vágott le és vitt magával. A bíróság elé állított kilencedik vádlott úgy közlekedett a forgalomból kivont személyautójával, hogy arra a teherautójának rendszámtábláját szereltette fel.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban 2021. július 9-én bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, közérdekű munka, valamint pénzbüntetést szabott ki. Emellett hét vádlottat 6 hónap és két év közötti időtartamokra a járművezetéstől is eltiltott. Az ítélet minden vádlott esetében azonnal jogerős lett.

 

Forrás: http://ugyeszseg.hu/
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS