Évek óta lehetőséget kínál a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda arra, hogy a nyár folyamán 20-20 gyermek teljesen ingyen eltölthessen egy-egy hetet táboraikban. Idén is nagyon nagy volt az érdeklődés, csupán néhány nap alatt betelt minden szabad hely.

 
Első egészségtáborukban a múlt hét során rengeteg izgalmas programmal készültek a gyermekeknek, melyek során kiélhették kreativitásukat, szárnyalhatott a fantáziájuk és fejleszthették önmagukat. A sok-sok játékos, mozgásos feladat mellett kiemelt hangsúlyt kapott a lelki egészségfejlesztés; az érzelmi intelligencia fejlesztése, egymás elfogadása és megismerése, valamint fontosnak tartották a csapatmunkát és hogy egy igazi közösségként töltsék el a hetet. Természetesen a kreatív feladatok sem maradhattak el táborukból, mint például a kavicskép készítés vagy a karkötőfonás, valamint a gyümölcsökkel és zöldségekkel való szobrászkodás sem, ahol lehetőségük nyílt a gyerekeknek megkóstolni az alapanyagokat. Emellett készítettek gyümölcsjégkrémet és különböző feladatok során a kreativitásukat és képzelőerejüket is fejleszthették.
 
Kavicsképek is készültek
Partnereik is nagyon izgalmas és fejlesztő hatású feladatokkal készültek a gyermekeknek. Mezőfi-Horváth Antónia pszichológussal az érzelmek felismerésére és kifejezésére, az életünkben átélt nehézségekre és azokkal való megküzdésre fókuszáltak, valamint azokra az eseményekre vagy személyekre, akikért hálásak lehetünk.️
 
Mezőfi-Horváth Antónia pszichológussal az érzelmek felismerésére és kifejezésére fókuszáltak
 
Pásztorné Molnár Judittal pedig a testmozgásra helyeztük a hangsúlyt sorversenyek és vetélkedők keretében.
 
Pásztorné Molnár Judittal a testmozgásra helyezték a hangsúlyt 
A Kiskőrösi Mentő Alapítvány munkatársaival az elsősegélynyújtás gyakorlatát ismerhették meg a gyerekek, hiszen nagyon fontosnak tartják, hogy már egészen fiatal korban átadják ezeket az ismereteket, így a későbbiek során magabiztosabban és hatékonyabban tudnak segíteni másoknak vészhelyzet esetén. Emellett pedig a nyaralások során felmerülő kockázatokra és balesetekre is felhívták a figyelmet.
 
A Kiskőrösi Mentő Alapítvány munkatársainak jóvoltából az újraélesztést is gyakorolhatták a gyerekek
A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ezúton is szeretnének köszönetet mondani Mezőfi-Horváth Antóniának, Pásztorné Molnár Juditnak és a Mentő Állomástól Maklári Fruzsinának és Gardalits Norbertnek, valamint a Kiskőrösi Óvodák vezetőségének, hogy kitűnő helyszínt biztosítottak számukra az Erdőtelki Óvodában és természetesen Dulainé Hati Annamáriának a rengeteg segítségért és gondoskodásért, valamint Gulics Valentinának is.
 
A szervezők abban bíznak, hogy minden gyermek nagyszerűen érezte magát és felejthetetlen élményekkel gazdagodott. 
 
 
 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
-Hirdetés-