Kiskőrös Város Önkormányzata még 2019-ben nyert egy bölcsődefejlesztési pályázatot, melynek részeként 2 bölcsődei minicsoport kerül kialakításra. A kivitelező cég – a 100 százalékban városi tulajdonban álló – Kőröskom Nonprofit Kft., amely már meg is kezdte a kivitelezési munkálatokat a kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Bölcsődéjében. 

A helyszín bejárása során Dajka Adrienne beruházást lebonyolító mérnök arról tájékoztatta portálunkat, hogy a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Dajka Adrienne beruházást lebonyolító mérnök
-Hirdetés-

A 141 millió forintos TOP forrásból és a 17 millió forintos önkormányzati önerőből többek között új foglalkoztatóhelyiséggel is bővülni fog az intézmény, így ennek eredményeképp 14 gyermekkel többet tudnak majd felvenni. Megtudtuk, hogy az új helyiséget a jelenlegi szociális blokk területén fogják kialakítani, melyet a kazánnal és a raktárral együtt az újonnan kialakított felső szintre költöztetnek a szakemberek: a kazán és mosogatóhelyiségek elbontását követően közel 50 négyzetméteres, kettéosztható csoportszobát fognak kialakítani.

Homlokzati terv

Mint korábban megírtuk, az új létszám így 62 fő lesz, mely a dolgozói létszám emelését is indokolttá teszi: ennek köszönhetően 4 gondozónővel és 2 bölcsődei dajkával bővülhet a kollektíva. Dajka Adrienne kérdésünkre elmondta, hogy a Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei számára 9 hónap áll rendelkezésre e fejlesztés kivitelezésére, így a munkálatok várhatóan jövő tavasszal fognak elkészülni.

Kapcsolódó cikk
Bővül a bölcsődei férőhelyek száma Kiskőrösön
Bővül a bölcsődei férőhelyek száma Kiskőrösön
A kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Bölcsődéjében a járványhelyzet idején is fogadták a legkisebbeket. Mindent megtettünk azért, hogy a...
MEGOSZTÁS