Az idei évben 40. alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete a “Sérült és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek” táborát. A közel 100 fős táborban Kiskőrös területéről 15 gyermek tudott gondtalanul nyaralni Akasztóról, Csengődről, Császártöltésről és Kiskőrösről.
 
 
A felnőtt gondozók -valamennyien önkéntesek- minden napra érdekes, színes programokat állítottak össze. Délelőttönként és a csendespihenő utolsó órájában kézműves foglalkozások voltak, amint az idő /kánikula/ engedte, természetesen fürdés a Balatonban.
 
 
Vendégeink voltak a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési osztályának dolgozói, akik tanulságos feladatokkal,vetélkedővel hívták fel a gyerekek figyelmét a közlekedés veszélyeire, főbb szabályaira.
 
A hagyományokhoz híven idén is megtartották mindenki név és születésnapját, amit emeletes tortával, hajó kirándulással, kisvonatozással és tábori olimpiával ünnepeltek meg.
 
A sok támogató közül ki szeretnék emelni a térségünkből érkezett adományokat. A tábort támogatta: a Protokon Kft., a Keceli Pintér Művek, a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás, Császártöltés Önkormányzata, Szlovák Pál, és a Garden Juice Kft. 
 
Támogatásukat, emberségüket ezúttal is köszönik!
 
 

Köszönjük a képeket és a tájékoztatást Sutus Etelkának, a MVK Bács-Kiskun Megye – Kiskőrös Területi Szervezete területi vezetőjének. 

-Hirdetés-

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS