Megtörtént a záró műszaki átadása a „Széles” mind a Seregélyesi utaknak, amelyek aszfaltozásával a közelmúltban készült el a kivitelező. Korábban mindkét útszakasz folyamatos karbantartást igényelt az önkormányzat részéről, ezért a városvezetés úgy döntött: aszfaltburkolattal látják el azokat.

2021. márciusában került átadásra a Széles és a Seregelyési utak munkaterületei a kivitelező Ékisz Építőipari Kft. számára, tájékoztatott a záró műszaki átadáson Dajka Adrienne beruházást lebonyolító mérnök. Hozzátette, a két helyszínen lezajlott beruházás során összesen 2166 méter hosszú útszakaszt újítottak fel: egyrészt a Seregélyesi út folytatásában 577 méter, a Széles út esetében az Izsáki úttól a Szentpéteri Borászatig 850 méter, valamint a Madách utca folytatásában mintegy 739 méteres földút rekonstrukciója valósult meg.

Tercsi Miklós az Ékisz Építőipari Kft. ügyvezetője, Dajka Adrienne beruházást lebonyolító mérnök, Nánási Imre és Liszkai Pál műszaki ellenőr
-Hirdetés-

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere korábban arról tájékoztatta a VIRA.hu olvasóit, hogy teljesen új, speciális technológiát valósított meg a kivitelező: kővel és cementtel keverték össze a földet egy nagy teljesítményű géppel. Ezáltal egy olyan betonalapot valósítottak meg 40 centiméteres vastagságban, amire később teríthették két rétegben az aszfaltot.  A stabilitást a 6 centiméter vastagságú alapréteg biztosítja, melyre 3 centiméteres kopóréteget húztak fel a szakemberek.

Dajka Adrienne portálunknak elmondta, hogy a Széles út közvetlen környezetében számos lakóingatlan és gazdasági tevékenységet folytató vállalkozás található, amelyeknek a megközelítését nagyban elő fogja segíteni az elkészült fejlesztés. A beruházással kapcsolatban megtudtuk: a Versenyképes Magyarország Operatív Programból (VMOP) elnyert 100 millió forintos forrásból és 100 millió forint saját erő bevonásával valósult meg mindkét útszakasz aszfaltozása.

A műszaki bejáráson Dajka Adrienn beruházást lebonyolító mérnök, Liszkai Pál műszaki ellenőr, valamint az Ékisz Építőipari Kft. részéről Tercsi Miklós ügyvezető és Nánási Imre vett részt. 

MEGOSZTÁS