A kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál minden évben nagy örömmel készülnek a kétnapos napközis gyermektáborra. A program célja, hogy élményt szerezzenek az ügyfeleik közé tartozó gyermekes családoknak. Idén július 13-14-én tartották meg az elmúlt években már hagyománnyá vált tábort.

12 családból 31 gyereket és 9 felnőttet hívtunk meg az Erdőtelki Óvodába, ahol különböző programokkal és meglepetésekkel vártuk őket. Az érdeklődő családokat autóval szállítottuk a tábor helyszínére reggel 8 és 9 óra között. Az érkezőket reggelivel fogadtuk: finom szendviccsel indult a színes programokkal, játékkal teli nap. A résztvevők számára egész nap frissítő ital volt elérhető a nagy melegben – mesélte Ungváriné Szentgyörgyi Erika, vezető családsegítő.

-Hirdetés-

Mindkét napra vendégelőadókat is hívtak. Az első délelőttön óriásbuborékok fújását próbálhatták ki a gyerekek, amiben egy Budapestről érkező „buborékmester” segített nekik. A következő napon terápiás kutyák és gazdáik mutatkoztak be, valamint mutattak trükköket egy interaktív bemutató keretében.

A bemutatókon kívül lehetőség volt színezésre, csillámtetoválás készítésére, rejtvényfejtésre, legózásra, kirakózásra, tollaslabdázásra, különféle labdajátékokra, japán focira, illetve az udvaron lévő kültéri játékok (homokozó, csúszda, hinta) használatára.

A napi programot ebéddel zártuk: kedden sült krumplival és rántott hússal, szerdán pedig pizzával lakott jól minden felnőtt és gyermek. Ebéd után meglepetéssel kedveskedtünk a résztvevőknek: buborékfújót, illetve jégkrémet kaptak. Ezt követően autókkal hazavittük a családokat – tette hozzá.

A programokat a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat négy munkatársa: Raufné Savanya Erika, Szigeti Károly, Szvetnyikné Bakai Krisztina, Ungváriné Szentgyörgyi Erika, valamint önkéntesek segítették. Ungvári Brigitta és a Szilády Áron Református Gimnázium diákja Rauf Kata közösségi szolgálatát teljesítette a tábor során. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (138 db kép)
MEGOSZTÁS