Július 15-én, csütörtökön délelőtt a Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata tartott rendezvényt a gyermekeknek, a Roma Alkotóház udvarán. Ami ezúttal a drogprevenció, bűnmegelőzés, biztonságos közlekedés, és az internethasználat veszélyeiről szólt. Ezen az eseményen Kuti Erika r. százados, bűnmegelőzési főelőadó, illetve Baltás Adrienn c.r. zászlós, balesetvizsgáló, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai voltak a vendégek. Segítségükkel a gyermekek több foglalkozás keretében tanulhattak játékos formában.

-Hirdetés-

Kocka kirakón ismerkedhettek a közlekedési táblákkal, és azok jelentéseivel, ami után tárgyi ajándékot választhattak maguknak a gyermekek. Megtanulták, és gyakorolták a helyes közlekedést is lábbal hajthatós gokartokkal, a fiúk nagy örömére. De nem csak ők pattantak a kormány mögé, hanem a lányok és még a felnőttek is pedáloztak a bójákkal kirakott pályán. A kézműves asztalnál színezhettek, rajzolhattak, és különböző feladatokat oldhattak meg tudásukat tesztelve az ifjak. Többen készítettek saját maguk által rajzolt kitűzőt is.

Kunhegyesi Nikolett, Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke szendvicsekkel, rágcsálnivalókkal és üdítővel megrakott asztallal várta a programon résztvevőket.

Amint azt az interjúban elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyermekek tudatosan használják az internetet, és ki tudják szűrni a rájuk leselkedő veszélyeket. A helyes, és balesetmentes közlekedést pedig, már egészen kisgyermekkortól meg kell ismerni mindenkinek, a saját maga és mások biztonsága érdekében. Ez egy remek lehetőség arra, hogy a kicsik játszva, interaktívan tanulják meg a rendőröktől, és gyakorolják mindezt.

Megmondom őszintén, több érdeklődőben bíztam, hiszen ez egy remek program a gyermekeknek. De ha már azok, akik megtiszteltek jelenlétükkel, jól érezték magukat, és tanultak is valamit, akkor már megérte a sok fáradozás a szervezéssel, előkészülettel kapcsolatban. Az eddigi visszajelzések alapján mindenki, aki eljött, nagyon jól érezte magát.
Ki szeretném hangsúlyozni, hogy minden programunkra nagyon sok szeretettel várjuk a roma, és a nem roma származású gyermekeket, családokat egyaránt egy nagyon szép, rendezett, kulturált környezetbe – mondta Kunhegyesi Nikolett.
Kapcsolódó cikk
Második alkalommal rendezett gyereknapot a Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Második alkalommal rendezett gyereknapot a Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Kiskőrös Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatánál mára már hagyománnyá vált a gyermeknapi program szervezése. Idén június 27-én a Délibáb utca végén...

Amikor megkérdeztem a jelen lévő gyerekeket arról, hogy mi tetszik nekik a lehetőségek közül a legjobban, a fiúknál egyértelműen a gokartozás vitte a prímet, a lányok pedig a kocka kirakós mellett voksoltak. A jó hangulatról a mosolygós arcok adtak tanúbizonyságot.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (129 db kép)
MEGOSZTÁS