A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében sörest volt július 15-én a Hagyományok Házában. Az eseményre eljöttek a nemzetiségi önkormányzat tagjai, a német barátok, és a támogatók.

A megjelenteket a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné köszöntötte, majd bemutatta a nemrég átadott Hagyományok Házát. Az elnöknő elmondta, hogy jelenleg a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak mintegy 50 tagja van, és a járványhelyzet miatt, több hónapos szünet után tudtak csak közösségi programot szervezni. A mostani  „német sörest” célja a baráti közösség ápolása volt, mely során beszámoltak az elvégzett munkáról és az idei tervekről.

-Hirdetés-

Elhangzott, hogy a Hagyományok Házában kapott helyet a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat is, így az új otthonukat már tudják használni a különböző programok megvalósítására.

Megemlítette, hogy ősszel voltak a diákokkal a szekszárdi német színházban. Az iskolákban, kisebb csoportokban megszervezték a Márton napot is.
Az idei évben szeretnének elmenni Bajára, ahol elkészült a német tanösvény, és a német színházba is terveznek egy programot, valamint jelen lesznek a szüreti napokon.

Az est során a gasztronómia tekintetében is törekedtek a német hagyományápolásra, mivel az asztalokra sör, saláták és faszénen sütött húsok, valamint grill kolbászok kerültek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS