2021. június 28. és július 2. között a természetet kedvelő gyerekek tölthették hasznosan a szünidőt a Városi Könyvtár és Művelődési Ház Természetjáró táborában. A napközis tábor naponta 8-tól 16 óráig tartott.

A tábor nyitónapján délelőtt, Emili, a terápiás kutya segítségével ismerték meg a kutyatartás szabályait. A kutyus abban is segítségére volt a gyerekeknek, hogy minél jobban feloldódjanak és megismerjék egymást. Délután a Megóvlak Állatbarát Alapítvány önkéntesei és a mentett Szuzy kutyus segített abban, hogy a jelenlévők megértsék, miért fontos a felelős kutya és kisállattartás szabályainak ismerete és betartása.

-Hirdetés-

Kedden Kiscsalára, a Kiskastélyhoz látogatott a csoport, ahol a háziállatok és a természet közelségét tapasztalhatták meg. Kecskét fejtek és kecsketejből sajtot készítettek. A farmról visszaérkezve a nap élményeit megörökítő fotóknak termésekkel, növényekkel díszített kereteket készítettek.
Szerdán a Gemenci tájat fedezték fel a kis túrázók. Pörbölytől a Malomtelelőig az erdei vasúton utazva csodálhatták a tájat, majd a Molnárka tanösvényen közelről is megfigyelhették a vízimadarak, rovarok sokaságát. Volt lehetőség játékra is az erdei játszótéren és az ismeretek elmélyítésére a Gemenc Kincsei című ökokiállítás megtekintésével.
A hét további napjaira is jutott bőven program. A Hatvani Lovastanyán lovagoltak és versenyeztek, a Tavirózsa élményparkban az ügyességüket tették próbára, a Levendulás kertben számtalan fűszernövényt, gyógynövényt kóstoltak, tapintottak, szagoltak a gyerekek. A játék mellett levendulát szedtek a saját készítésű vázáikba és illatzsákok is készültek.

Végül fagyizással zárult a kalandok sora, a nagy melegben és a hét fáradalmai után mindenkinek jólesett a frissítő finomság.

Írta, képek: Ferróné Mencsik Rita

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS