Egy miniszteri rendelet értelmében háromévente szükséges a játszóterek és a fitness eszközök labor általi felülvizsgálata. Ebben az évben megtörtént mind a hat kiskőrösi  játszótér és három fitness park műszaki áttekintése. Az eredményekről és az esetleges változásokról Martin Ferenc városüzemeltetési referens nyilatkozott.

Kiskőrös Város Önkormányzata, mint a fitness parkok és játszóterek üzemeltetője hetente, havonta és negyedéves rendszerességgel ellenőrzi a telepített eszközök állapotát, és a bejárások során feltárt hiányosságok pótlásával kapcsolatban azonnal intézkednek.

Martin Ferenc, városüzemeltetési referens
-Hirdetés-

Martin Ferenc a témában úgy tájékoztatott, hogy az szükséges felülvizsgálatok elkészültek, az erről készült jegyzőkönyveket az önkormányzat megkapta, így jelenleg már folyik a feltárt hiányosságoknak a felszámolása.

Mint kiderült, az érintett parkokkal kapcsolatban nagy problémák nem kerültek napvilágra

azonban vannak egyes olyan helyszínek, ahol például az ülőkét ki kell cserélni játékon. A javítások pár héten belül megtörténnek, és onnantól kezdve megint használhatóak lesznek ezek az eszközök.

Azonban a szakemberek az idei évben több esetben sajnálattal tapasztalták, hogy vannak olyan eszközök (amiket még idén tavasszal telepítettek le a szabványoknak betartásával), amelyeket át kell alakítani az idő közben megváltozott előírásoknak megfelelően.  

A városüzemeltetési referens kitért arra is, hogy azokon a játszóeszközökön kell felületi festést, illetve felületi karbantartást elvégezni, amelyek 2015-ben kerültek beüzemelésre.

Ezen kívül azonban semmilyen javítási és karbantartási feladatokat nem kell ellátni a városüzemeltetésnek.

Hozzátette, hogy a tavaly november végén megjelent jogszabály értelmében súlyhatárokat szükséges jelezni az eszközökön, de e hiányosságok pótlását már elvégezte a városvezetés.

Az ellenőrzési jegyzőkönyv alapján a Martini utcai játszótéren van 2 olyan játszóeszköz, amelyek már a mai szabványnak már nem felelnek meg, már nem is gyártják és alkatrészeket sem lehet hozzájuk beszerezni, ezért a 2 forgóeszközt fel fogják számolni. Azonban megtudtuk, hogy az önkormányzat pótolni fogja azokat annak érdekében, hogy minél több gyermek és felnőtt tudja használni az eszközöket.