2021. július 24-én szombaton harmadik alkalommal került megrendezésre a Vadkerti-tó Multisport és Futóverseny a Vadkert-tó partján. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is mindenki talált a felkészültségének megfelelő távot. A féltávú triatlon mellett 5, 10, 21 km-es futás és idén először egy 500 méteres gyermekfutam is várta a résztvevőket, akik az ország több pontjáról érkeztek, hogy egy jót sportoljanak ezen a meleg júliusi szombaton.

-Hirdetés-

A rendezvény idén is a GO SPORTEGYESÜLET szervezésében jött létre. A főszervezői teendőkért most is Lukácsné Völgyesvári Réka felelt.

Reggel 8 órakor a triatlonosok vetették vízbe magukat, hogy megkezdjék az 1,9 km-es úszást, hogy aztán 90 km kerékpár után (Kecel és Kalocsa-Negyvenszállás érintésével) visszaérjenek a depóba, és nekiinduljanak a 21 km-es félmaratoni távnak. Az idei évben egy felajánlásnak köszönhetően 80.000 Ft pénzdíjazásban is részesült az a versenyző, aki a tavalyi pályacsúcsot megdönti.

Nikolics Zorán az úszás végén

Az úszást leggyorsabban a tavalyi bajnok és idén is az első számú favoritnak számító Füzesy Dávid teljesítette. Dávid, aki a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület versenyzője a kerékpáron tovább növelte előnyét, a vízből másodikként kiérkező négyszeres hosszú távú triatlon magyar bajnok Flander Mártonnal szemben. A futás alatt is szépen haladt Füzesy. Már látszott, hogy biztosan meg fogja dönteni tavalyi pályacsúcsát. Csak az volt a kérdés mennyivel. Végül közel 22 perccel jobb időt ért el, mint előző évben: a győztes idő idén: 04:05:52 lett.

Füzesy Dávid tehát megvédte címét Soltvadkerten egy nagyon komoly célidővel. Második lett Flander Márton, aki egyébként Dávid edzője is egyben. Érdekes volt nézni az edző és tanítványa párharcot. Harmadik helyen Nikolics Zorán futott be a célba.

Füzesy Dávid célbaérkezése: Dávid a pályacsúcs felállításával 80 ezer forint készpénzt is nyert

A triatlonnál még kell említeni Boronkay Péter paratriatlonista olimpikont is, aki kiváló idővel az összetett verseny 5. helyén végzett.

A 2021-es versenyen triatlonban 6 hölgy induló is nevezett, ahol a szegedi Makra Ágnes végig vezetve diadalmaskodott.

Makra Ágnes nyerte a nőknél a triatlon versenyt

A triatlon női és férfi győztese is nyilatkozott portálunknak a célba érkezés után:

Füzesy Dávid: „A célom egyértelműen egy jó verseny volt. Tudtam, hogy Flander Marci és Nikolcs Zorán lehetnek a főbb ellenfelek. Marci futásban erős a Zorán pedig kerékpáron. Szerencsére az úszáson el tudtam húzni tőlük, majd a kerékpáron tovább tudtam az előnyömet növelni. Legalábbis a fordítónál azt láttam, hogy körülbelül 6-7 perc előnyöm van hozzájuk képest, ani megnyugtató volt. Úgyhogy visszafelé kicsit vissza is vettem a tempóból. Készültem a futásra. A pálya harmada homokos, ami megtöri egy kissé az ember ritmusát. Idén jobb volt a homok, mint tavaly. Akkor valahogy mélyebbnek éreztem. Reméltem, hogy sikerül a tavalyi időmet megdönteni, mivel akkor szezon elején voltunk a covid miatt. Az volt az első versenyem, melyet egy edzőversenynek tekintettem. Gondoltam, hogy most jobban fog menni, mert abban az időben volt még bőven. A mostani versenyemben nem sokat hagytam benne, talán még a futásnál jobb lett volna ha versenyhelyzet van, de tudtam, hogy van elég előnyöm. Így nem volt létszükséglet, hogy kihozzam magamból a maximumot.”

Makra Ágnes: „Először vettem részt ezen a versenyen. Kicsit meglepetés volt a futópálya, ami kicsit homokos volt. A kerékpárpálya viszont nagyon jó minőségű aszfalton zajlott. A tó gyönyörű. Meglepetés volt nekem az egész verseny, mely egy edzés volt nekem. A nagyatádi hosszútávra való felkészülésem egyik állomása. Maximálisan elégedett vagyok. Gratulálok mindenkinek. A szervezőknek pedig nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen szuper versenyt hoztak össze.”

Nagy siker volt idén a gyermekfutam is

Míg a triatlonosok a kerékpár számot teljesítették, közben 10 órától rajtoltak a futóverseny résztvevői. Nagy siker volt az idén először megrendezett 500 méteres gyermekfutam, ahol sok-sok kis csöppség és jövő reménységei álltak rajthoz. Ezt követően 5 percenként a félmaraton a 10 km és az 5 km indulói is elrajtoltak.

Eredmények:

Gyerekfutam

Női:

  1. Lukács Kíra
  2. Siroki Zara
  3. Bene Petra

Férfi:

  1. Papp Levente
  2. Szomju Richie Santiago
  3. Péjó Bence

5 km

Női:

  1. Csikász Panni
  2. Varga Médea
  3. Kamocsa Dorisz

Férfi:

  1. Mester Bálint
  2. Szeges Richárd
  3. Szabó Marcell

10 km

Női:

  1. Mészáros Réka
  2. Patocskai Emese
  3. Tóthné Bárány Katalin

Férfi:

  1. Tóth Máté
  2. Jámbor Dániel
  3. Kölcze István Mihály
Jön a cél felé a félmaraton női győztese, Szabó Gréta

21 km

Női:

  1. Szabó Gréta
  2. Papp Mercedesz
  3. Guttengéberné Ince Ildikó Emma

Férfi:

  1. Patocskai Tamás
  2. Illés Zoltán Dávid
  3. Sáfrány Gábor

Triatlon

Női:

  1. Makra Ágnes
  2. Forgách Anikó
  3. Kürti Varinia

Férfi:

  1. Füzesy Dávid
  2. Flander Márton
  3. Nikolics Zorán
A futók a mosolyukat sem felejtették otthon

A szervezők idén is különdíjjal ismerték el a legidősebb és legfiatalabb indulót. A legidősebb versenyző, aki még 80 évesen is a legtöbb versenyen ott van. Tabajdi József, sokak Józsi bácsija igazi példakép mindenki számára. A legfiatalabb induló pedig az ifj. Bácsi Péter volt, a világbajnok birkózó Bácsi Péter gyermeke.

Az idősebb és az ifjabb Bácsi Péter a célban

A szpíker idén a szakmában és versenyek világában is jártas úriember volt, Kozma András személyében.

A versenyen mindenki nagyon jól érezte magát. A szervezők  minden részletre figyeltek. Elégedetten és jókedvűen tértek haza a sportolók az eseményről. Sokan már most tudják, hogy jövőre is jönnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (333 db kép)
MEGOSZTÁS