Négyszázezer forintos nyereményből vásárolhat életmentő alpintechnikai felszereléseket Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a Tesco által hirdetett „Ön választ, mi segítünk pályázatnak köszönhetően. 

„Az életmentő alpintechnikai felszerelések segítségével magas fákról, tetőkről, aknákból és kutakból tudjuk menteni a sérülteket. Ilyen szakfelszerelés jelenleg nem található az egyesületünk tűzoltóautóján. A hétköznapok során bármikor bekövetkezhet hasonló káreset, vagy vészhelyzet, ezért fontos, hogy a megfelelő mentési eszközök a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljanak. Egy baleset, vagy vészhelyzet alkalmával a percek is óráknak tűnhetnek, és mielőbb segítséget kell nyújtani a bajbajutottaknak, valamint mihamarabbi ellátást kell biztosítani a sérülteknek” – mesélik az önkéntes tűzoltók. 

Az áruház a kezdeményezést azért hozta létre, hogy a helyi közösségek számára fontos projekteket támogassa. Ezúttal Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete nyerte meg a pályázatot, így 400.000 Ft-ot költhetnek el alpintechnikai eszközökre.  

„A magasból vagy kútból mentéshez elengedhetetlen: a biztosító kötél, a zuhanásgátló és a mentőhevederek. Ezek beszerzésére kívánjuk fordítani ezt az összeget, melyekre  azért is van szükség, mert itt a környéken (30 km-es körzetben) kevés olyan szervezet van, mely alpintechnikával foglalkoziktette hozzá Jancsovics Zsolt, Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke.
 
-Hirdetés-

 

A kiemelt képen a kiskőrösi önkéntes tűzoltók láthatóak. 

MEGOSZTÁS