Belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően teljes hosszában megújult a járdafelület a kiskőrösi Mészáros Lőrinc utcában. Az elnyert 30 millió forintos forráshoz mintegy 5 millió forint önerőt is csoportosított Kiskőrös Város Önkormányzata. A fejlesztéssel kapcsolatban Pethő Attila, az 5-ös számú választókerület önkormányzati képviselője nyilatkozott a Kiskőrös Televíziónak.

A Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei teljes egészében felújították a Mészáros Lőrinc utcai járdát, így már balesetmentesen el lehet jutni a város centrumától egészen a vasútállomásig, tájékoztatott Pethő Attila önkormányzati képviselő. Megtudtuk, hogy a beruházás 2 választókerületet érintett, az egyik oldal az 5-ös, másik része pedig a Damjanich utcától kifelé a vasútállomásig Szedmák Tamás alpolgármester körzete (7-es választókerület). Hozzátette, hogy e fejlesztésnek a távlatokban is kulcsszerepe lesz, mivel idén már elkezdődik a Budapest-Belgrád vasútvonal kialakítása.

Pethő Attila önkormányzati képviselő
-Hirdetés-

Az utca ennek köszönhetően már egységes képet alkot, mivel 2 évvel ezelőtt a gimnázium melletti szakasz is felújult: ott a járda mellett autóbusz parkolók lettek kialakítva.

A lakók abszolút rugalmasak voltak, és már nagyon sokan megkerestek a túloldalon élők is, hogy szeretnék ők is megcsináltatni a járdát, amelybe az önkormányzat is besegít: a városvezetés 50 százalékos támogatást tud biztosítani az ilyen irányú elképzelésekhez. Így bízunk benne, hogy a túloldalon is lesznek majd hasonló fejlesztések.

Pethő Attila elmondta, hogy az előző ciklusban megújult a Kassai utcai járda is, és erre a sorsra vár a közeljövőben a Liget utcai járdaszakasz is, amelyet Font Sándor országgyűlési képviselőnek köszönhet a város, hiszen az ő közbenjárására sikerült forrás nyerni a beruházásra. 

Már a ciklus kezdetén is említettem, hogy szeretném, hogy a Liget lakópark felújulna. Kezdtük a fakivágásokkal, majd e munkálatokat követően lesz lehetőség a járdafelújításra, mely a közeljövőben fog megtörténni. Közben már zajlik a tervezés, hogy hogyan lehet majd az épületek közötti területeket felújítani: mely fásítást, füvesítést és parkolók kialakítását jelenti.

– tájékoztatott Pethő Attila. 

A képviselő elmondta, hogy bízik abban, hogy amennyiben lehetőség lesz rá, akkor még ebben a ciklusban a Lehel utcát is járdával látnának el.

A Liget utcai járda fejlesztésére irányuló pályázat pozitív elbírálásáról Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere is beszámolt a közösségi oldalán: 

 

 

MEGOSZTÁS