A nyári időszakban is folyamatos a munka a Kiskunvíz Kft-nél: jelenleg Kiskőrös Város Önkormányzatának megbízásából 2 projekt előkészítésén dolgozik a szolgáltató. Ennek megfelelően vízhálózat bővítésére és építésre kerül sor városunkban. A témában Mátyus Zoltán ügyvezető igazgató és Zsikla Róbert, a kiskőrösi üzemmérnökség vezetője nyilatkozott a Kiskőrös Televíziónak.

A napokban megkezdték a szakemberek a munkát Ökördin, a volt állami gazdaság területén, melynek keretében vízhálózat kiépítését és bővítését fogják elvégezni. Ebből a projektből a felparcellázott ipari területek vízellátását fogják megoldani. Zsikla Róbert, a kiskőrösi üzemmérnökség vezetője elmondta, hogy a munkaterület átadása július 28-án megtörtént, és a szolgáltató már ki is szállította a lefektetendő vezetékeket is. A meglévő vezeték megcsapolása, valamint a tolózár beépítése megtörtént, innentől a munkagödör kialakítása van folyamatban.

-Hirdetés-

Az üzemmérnökség vezetője elmondta, hogy a közlekedésben semmiféle fennakadás nem várható, mivel ez munka egy elzárt zsákterületet érint. 2-3 órás vízhiányra azonban kell számítani, de azt természetesen előre fogják jelezni az érintett ingatlantulajdonosoknak. Az építés időtartama nagyban függ az időjárástól, de Zsikla Róbert arról tájékoztatott, hogy 2 hét alatt be tudják fejezni a munkálatokat.

Zsikla Róbert, a kiskőrösi üzemmérnökség vezetője

A másik beruházással kapcsolatban Mátyus Zoltán elmondta, hogy Erdőtelken szintén lesz egy vízhálózat építési és bővítési feladat, amelynek eredményeként a lakossági vízellátást fogják biztosítani.

Örülünk annak, hogy Kiskőrös így fejlődik és az önkormányzat pozitívan áll hozzá, és a közművezetékek kiépítését mindig előre megtervezi

– tájékoztatott Mátyus Zoltán. 

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy Kiskőrös belterületén a közeljövőben további 2 projektet fognak megvalósítani. Az egyik – a már korábban általunk is megírt – tervhez kapcsolódik, miszerint a Mohácsi utca vasútig terjedő szakaszát (kb. 460 méter hosszan) aszfaltburkolattal látná el az önkormányzat. Mátyus Zoltán hozzátette, hogy ilyenkor érdemes a közműveket elkészíteni, és már folynak az ez irányú egyeztetések az önkormányzattal.

[kapcsolódó url=”https://vira.hu/2021/07/03/kulteruleti-utak-felujitasara-palyazik-a-kiskorosi-onkormanyzat/”]

A másik nagy projekt érinteni fogja a lakosságot is: mint megtudtuk, a Dózsa György utcai üzemmérnökség területén 3 olyan kút van, amiket régóta nem használnak. Ezt a 3 kutat fogják összekötni a szakemberek a Kassai utca vízmű gépházzal.

Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezető igazgatója

Ennek kialakítása belterületen, a Vízmű utcán fog végigmenni, ami bontási munkálatokkal fog járni. E beruházás végeredményeként a város vízellátása biztonságossá válik, ugyanis vannak mélységi kutak a városban, amelyek nemsokára ki fognak merülni, tájékoztatott Mátyus Zoltán ügyvezető igazgató.