Idén a szokásosnál hamarabb, augusztus elején rendezték meg a Korinthosz elnevezésű ultrafutóversenyt. Augusztus 6-án délelőtt 11 órakor rajtoltak a Szekszárdi Garay-térről a 162 kilométert teljesítők: ők Szekszárdról futottak el Bajára, majd a Petőfi és Pandúr sziget megkerülése után érkeztek vissza Szekszárdra. Ugyancsak pénteken, délután 14 órakor a bajai Petőfi szigetről indultak a 81 km-es táv résztvevői. E távok mellett volt még 42, 26 és 10 km-es verseny is.

-Hirdetés-

A futók mondhatni jó időt fogtak ki, hiszen azon a napon kellemes nyári idő volt. Azonban így is volt mit leküzdenie a sportolóknak, hiszen 162 vagy éppen 81 km lefutása komoly felkészültséget igényel. A jó fizikai állapot mellett elengedhetetlen a jó frissítés is. A legtöbb induló már jól kikísérletezett és bejáratott frissítési tervvel érkezett a versenyre.

A verseny egyik érdekessége, hogy az éjszakába is belenyúlik, sőt voltak, akik szombaton reggel, délelőtt értek célba. Mivel az útvonal egy része a Duna melletti töltésen haladt, az indulóknak nem csak a távval, hanem a szúnyogokkal is meg kellett küzdeniük.

A segítő kis csapat

Idén másodszor vett részt a 162 km-es távon Lukács Sándor (Luky), aki tavaly dobogón végzett és idén sem sok hiányzott neki ahhoz: összetettben az 5., míg a férfiak között a 4. helyen végzett a kiváló 16 órán belüli idővel (15:58:35). Luky elmondta: Szeretett volna kicsivel jobb időt elérni, de így is elégedett az eredményével. Kiemelte, hogy nagy öröm volt számára edzőjével, Maráz Zsuzsannával futnia. Szinte végig együtt futottak, így volt mit kibeszélniük a 16 óra alatt.

Maráz Zsuzsannával a célban

Maráz Zsuzsanna a női verseny győztese lett és abszolútban a 4.helyen végzett.

Lukyt idén is egy szuper csapat segítette, a sportoló barátai mellett, családtagjai és ismerősei közül is többen ott voltak vele ezen a hosszú úton.

Luky a verseny előtt gondolt egy nagyot: szerette volna ezt a futását a jótékonysággal is összekötni. Így jött létre az a támogatói platform, ahol Luky kilométereit vehették meg az adakozni vágyók. A felajánlott összeget pedig a futó által támogatott „Reménysugár” a Dél-Alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány számlaszámára kellett elutalni.

Ezzel a nemes gesztussal 320.000 ft gyűlt össze. Mint megtudtuk Luky a közeljövőben is tervez hasonló jótékonysági akciókat.

Ezúton is gratulálunk neki a remek sport-és jótékonysági eredményhez!

MEGOSZTÁS