A társasházak energiaszükséglete jóval nagyobb, mint a családi házaké, hiszen egy házon belül több fogyasztó is van. A többletáram igény miatt vált szükségessé a közműfejlesztés a Batthyány utcában is nemrégiben.
 
 
Egészen a Batthyány és a Komáromi utca sarkától ki kellett cserélni a vezetékeket, hiszen ott található transzformátor – tájékoztatta a helyi médiumokat Horváth János képviselő.
 
A képviselő arról tájékoztatott, hogy a helyszínen volt egy dupla oszlop, amit ki kellett cserélni. A laza talaj miatt azonban az új oszlopot egy úgynevezett „betonágyba” kellett betennie a szolgáltatónak. Ez többnapos áramkimaradást jelentett volna a környéken. Hogy ezt elkerüljék, először felállították az új, szimpla oszlopot, majd ezt követően iktatták ki a dupla oszlopot és kötötték át a nagyobb teherbírású vezetéket az új oszlopra.
 
 
A villanyoszlop mellett egy katasztrófavédelmi szirénaoszlop is található. Lakossági kérésre a munkálatok utáni tereprendezés elvégzéséről döntött a városvezetés. A Kőröskom Nonprofit Kft. kivitelezésében megépül egy 12 méter hosszú új járdaszakasz, amely korrigálja, hogy a jelenlegi oszlop közelebb került a járdához, mint az előző. A túloldalon a kábelfektetés miatt fel kellett ásni a trafótól az utca másik végén található társasházig a földterületet. A tereprendezés után ősszel a füvesítést is el fogja végeztetni az önkormányzat. Ugyancsak befejezik a Klapka – Batthyány utca sarkán folyamatban lévő járdarekonstrukciót.
 
Írta és képek: Boda Zsuzsa
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS