Gazdaköri Estet tartott augusztus 17-én a Hagyományok Házában a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület. Az est során a tagság megbeszélte a közeledő programok lebonyolítását és tájékoztató hangzott el az egyesület pályázatairól, eszközbeszerzéseiről.

Az egyesület elnöke Nikléczi Gábor elmondta, hogy az összejövetel alkalmával a Gazdakör szüreti mulatságra való kitelepülését beszélték meg. A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is a főtéren a „csigás kút” melletti részen lesz majd megtalálható a Gazdakör sátra. Itt lesz a gazdák terményeiből és termékeiből egy bemutató, valamint a programsorozat során hagyományos magyar ételeket is főznek. Most első alkalommal kísérő rendezvénye is lesz az egyesületnek a szüreti mulatság alkalmával, amikor szeptember 4-én a Szlovák Tájház udvarán Gasztro Színházi előadásra várják az érdeklődőket. Megemlítette, hogy jelenleg mintegy 100 tagja van az egyesületnek, akik közül a Gazdaköri Estek alkalmával 50-60-an, a programok szervezésében, lebonyolításában pedig 40-en dolgoznak aktívan.

-Hirdetés-

 

Tájékoztató hangzott el arról, hogy két sikeres pályázatuk lebonyolítása is most van folyamatban. A tervek szerint idén szeptemberben a kiskőrösi Szűcsi Erdő egyik részénél látványszüretet terveznek megtartani és november 20-án a Hagyományok Házában egy újabb Gasztro Színházi előadás lenne. Az est során elhangzott, hogy a közeljövőben elkészül a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület saját weboldala és már üzemel a facebook oldaluk. Az elképzelések szerint az internetes oldalakon a későbbiekben majd lehetőséget kívánnak biztosítani a termelők megjelenésére, vállalkozásuk, termékeik, terményeik bemutatására.

Az est során Ba Andor kiskőrösi falugazdász is tájékoztatta a gazdákat

Az est során Ba Andor kiskőrösi falugazdász a gazdákat érintő aktuális kérdésekről tájékoztatta a jelenlévőket. Elmondta, hogy megjelent most az AKG társadalmi egyeztetésre, ahol lehet látni, hogy milyen feltételekkel szeretnék majd kiírni. Idén az AKG anyagok leadási határideje október 15-től november 15-ig tart. Az új AKG 2022. január 1-2024. december 31-ig tartó ciklust ölel magába, amelyben a korábbiakhoz viszonyítva a támogatási összegek emelkedtek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS