A megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság 2021-2022-es idényének első fordulójában az Akasztó FC II. -az idei szezontól már a közép csoportban szereplő- Szank együttesét fogadta 2021. augusztus 22-én vasárnap.

A címvédő, bajnokhoz méltóan fölényes győzelmet aratott a vendég Szanki csapat felett. A mérkőzés első ziccere azonban a vendégek előtt adódott. Dékány János iramodott meg jobb szélen, lövését Váczi védte. Majd a játékszer Rávaihoz került, akinek lövését szögletre mentették a hazai védők. A 10. percben némi meglepetés vezetéshez jutottak a vendégek. Egy bal oldali bedobás után a labdát Süli-Csontos László fejelte a hazai hálóba 0-1. Négy perc múlva már egyenlített is az Akasztó. Podmaniczki Dénes bal oldali szögletét középen Pecznyik csúsztatta meg a jobb oldalon érkező Suhajda Gergely elé, aki közelről lőtte a labdát a hálóba 1-1.

1-1 Suhajda Gergely egyenlített négy percre a Szanki vezető gólt követően
-Hirdetés-

Két percre rá Kovács Péter szolgálta ki remekül a középen érkező Palla Lajost, aki szép gólt szerzett 2-1. A 23. percben újra Suhajda talált a vendég kapuba 3-1. Két perc múlva Lázár Zsolt csapott le egy labdára, mely után közelről lőtt a szanki kapuba 4-1. A 37. percben Fésüs szerzett labdát a középpályán, majd azt Suhajdához továbbította, aki pedig egy szép átadással Kovács Pétert hozta ziccerbe. Az új igazolás higgadtan gurított a kapuba 5-1.

Suhajda Gergely sárgában három gólt szerzett a találkozón
A második játékrészben sem álltak le a hazaiak.

Az 54. percben Kovács Péter beadását csúsztatta fejjel a vendégek hálójába Lázár Zsolt 6-1. Tíz perc múlva Palla Lajos cselezgetett a tizenhatos vonalánál. Majd a csereként beállt Szabó Attilát hozta ziccerbe, aki kilőtte a vendég kapu jobb sarkát 7-1. A 77. percben Suhajda Gergely szöglete után újra Lázár Zsolt volt eredményes fejjel 8-1.

Ezek után a vendégek előtt adódott egy nagy ziccer, de a hazai hálóőr Váczi szögletre mentett. A 83. percben alakult ki a végeredmény. Amikor Lázár – Szabó Norbert összjáték után, Suhajda Gergely tiszta ziccerben szerzett újabb találatot. Beállítva ezzel a 9-1-es végeredményt.

Fésüs és Dékány csatája
Összességében elmondható a mérkőzésről, hogy a hazai csapat megérdemelten győzött és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna a csere nélkül érkező Szanki együttes felett.

Akasztó FC II. – Szanki OBSE 9-1

Akasztó FC II.: Váczi, Kósa B., Bányai, Pecznyik (Szabó Sz.), Kovács P. (Szabó N.), Lázár, Podmaniczki (Szabó A.), Borsik (Gubán), Palla, Fésüs, Suhajda.
Vezetőedző: Tóth János

Tóth János, az Akasztó FC II. vezetőedzője:

– Megkezdtük a 2021-2022-es bajnokságot. A srácok mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltünk. Volt több hiányzónk is, de tudtuk pótolni őket, két ifjúsági játékosunk is segített, akik nagyon szépen helytálltak. Csak azt tudom mondani, hogy le a kalappal a fiúk teljesítménye előtt. Küzdöttünk, hajtottunk végig. Nagyon sok helyzetünk volt. A helyzetkihasználásunk azt gondolom ma nagyon jó volt. Gratulálok a csapatomnak. A Szanki együttesnek pedig további sok sikert kívánok.
Készülünk a következő mérkőzésre, ami már jóval nehezebb lesz a Vadkert FC ellen.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS