II. Szüreti Mulatság ajánló: Breczkó Péter és Bódi Liza kiállítása

Mesés világba invitáljuk az érdeklődőket, ahol a tűzről pattant képek adnak randevút a megkövesedett, szoborformát felvett vas szerszámokkal, használati tárgyakkal.

-Hirdetés-

A kiskőrösi Ágnes Galéria helyhiánnyal küszködve nem a saját kiállítótermében, hanem a Petőfi Sándor Művelődési Központ emeletén tartja meg a II. Szüreti Mulatság alkalmából rendezendő kiállítását. Ugyanis a 24 darad kisméretű betonszobor és a 18 darab nagyméretű tűzzománc falikép nem férne el a galériában.

Két különleges életút vezet a szeptember 4-én, 17- órakor nyíló kiállítás megnyitójáig.

Breczkó Péter tűzzománc készítő:

1952-ben született Kiskőrösön, polgári családban. A gimnázium elvégzése után Budapesten helyezkedett el az Offset és Játékkártya Nyomdában, mint litográfus. Majd következett a Globus Nyomda, ahol lehetőséget kapott a csomagolások tervezésére. 1987-ben alapította meg a Kurrens Stúdiót, amely reklámgrafikák készítésével foglalkozott. Édesapjától, aki szobrász lett volna, ha a kor engedi, sokat tanult.

 A reklámgrafikában, amely a „hétköznapok művészete‟, a gépek és a programok vették át a manualitás szerepét. A számára fontos alkotási folyamatot a tűzzománc faliképek készítésben találta meg, mely egy csodálatos technika, kicsit fémművesség, kicsit festészet, grafika, de épp úgy lehet szobrászat is. Tág teret enged a kísérletezésnek, az ötleteknek, a játéknak, de türelmet és elmélyülést is kíván. Péter évek óta a kecskeméti, nemzetközi tűzzománc mesterkurzus résztvevője.

Kapcsolódó cikk
Breczkó Péter, tűzzománc készítő ezer szállal kötődik Kiskőröshöz
Breczkó Péter, tűzzománc készítő ezer szállal kötődik Kiskőröshöz
Breczkó Péter ezer szállal kötődik Kiskőröshöz, hiszen itt született és  gyermekkorát is itt töltötte. Családja mind a mai napig itt...

Bódi Liza betonszobor készítő:

Nem szokványos módon jutott el a betonszobrok készítéséhez. Nyugdíjba vonulásáig főiskolai tanárként dolgozott, és dékánhelyettesi pozíciót is betöltött a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Nyugdíjasként kitanulta a kerámiakészítés fortéját, majd kísérletező kedve a betonszobrok készítése felé vezette. Nem építkezési betont használ, hanem többféle anyag keverékéhez adja hozzá a cementet.

Különlegessé teszi a munkáit az a régi, már kihalófélben lévő mesterségek szerszámainak szoborrá alakítása. Kovácsfogóból tud balerinát, madarat, de sok más alakot is varázsolni. Szobrai nagyságát meghatározzák a betonba ágyazott szerszámok méretei.

A kiskőrösi Ágnes Galéria már több tárlaton is bemutatta Péter és Liza munkáit, amelyekre az igényesség és az egyediség jellemző.

A kiállítás vidám hangulatáról Mátrai Zoltán Jazz triója: a Difinomic Jazz Orhestra gondoskodik.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők szeptember 4-én szombaton, 17 órától a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ emeletén tartandó kiállítás megnyitóra!

Forrás, képek: kiskoros.hu

MEGOSZTÁS