Az elmúlt évben is engem ért a megtiszteltetés, hogy az akkor 60 éves érettségi találkozót ünneplő osztály, sőt évfolyam eseményéről tudósítsak. A hölgyek mosolyogva és szeretettel üdvözöltek, kedves ismerősként. Felidéztük, hogy tavaly ilyenkor legalább 20 fokkal melegebb volt. És megtelt nyugdíjasokkal a Thermál Étterem udvara.

Most a terített asztal körül ültek az  “a-s lányok” és kedélyes csevegésük betöltötte az éttermet. Az 1956-ban kezdődő gimnáziumi évek Dr. Sárkány Ernőné osztályfőnök vezényletével vezette át őket a huszadik század derekán.

-Hirdetés-

Kákonyi Károlyné, Margó büszkén mesélte, hogy a 28 fős osztály tanulóinak 3/4-e felsőfokú végzettséget szerzett. A kiváló példákat követve közülük sokan a pedagógus pályát választották. De erdészmérnök, orvos, ápoló, védőnő, postavezető, középiskolai tanár, óvó- és tanítónő is került ki a soraikból.

Kákonyi Károlyné, Margó, az esemény szervezője

Az egykori osztály sajnos nyolcszor kellett, hogy megálljon egymás mellett az elhunytak sírjánál, négy emberről nincsenek információik, és páran nem tudtak részt venni a találkozón. De az ünneplő osztály névsora igazán impozáns:

Bengő Júlianna, Barkóczi Etelka, Dudás Angéla, Filus Ilona, Gubik Mária, Korsós Erzsébet, Kornóczi Margit, Láng Aranka, Mészáros Mária, Őri Katalin és Torgyik Zsuzsanna.

A résztvevők egy-egy gyertyával emlékeztek meg azokról, akik már nem lehettek ott velük. És azokról, akiket az élet annyira elsodort az osztálytól, hogy nem tudták őket utolérni.

A legtöbb osztály általában legkevesebb öt évente szokott találkozót szervezni. De Margóék fontosnak tartják, hogy ameddig csak erejük engedi, évente leüljenek egy asztal köré. Hogy felidézzék, hogy milyen volt, amikor még elképzelhetetlen távolinak tűntek a nyugdíjas évek.

Érdemes végignézni a képeket a galériában és példát venni a mosolyokról és a töretlen életszeretetről.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS