Bár a 2021-22-es tanév hivatalosan csak szeptember 1-jén, szerdán kezdődik, ma már gyerekzsivajtól volt hangos a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája. A leendő elsősöket és szüleiket várták egy ismerkedős, családi délelőttre. A három osztálynyi nebuló népes kíséretével együtt az udvaron gyülekezett, ahol Grausza Jánosné tagintézmény-vezető köszöntötte az izgatott csapatot. Mert bizony gombóccal a torkában várja ilyenkor felnőtt és gyerek egyaránt a tanévkezdést, hiszen komoly mérföldkő ez az időszak minden család életében.

A leendő elsősöket és szüleiket várták egy ismerkedős, családi délelőttre
-Hirdetés-

Sorban bemutatkoztak ezután a három induló osztályban tanító pedagógusok, hitoktatók és pedagógiai asszisztensek. Majd Rohoskáné Sinkovicz Mariann az 1.a, Néző Sándorné az 1.b és Csepediné Szomor Krisztina az 1.c osztályfőnöke leendő termébe kísérte az osztályokat, ahol már várták őket az előre elkészített tankönyvek.

Az iskolában is körbevezették a gyerekeket 
A családi délelőttön egy kicsit megismerhették az iskolát 

Gyönyörű, új iskolatáskáikat is elhozták ugyanis az elsősök erre az alkalomra. Megbeszélték az első napok legfontosabb tudnivalóit, majd rövid séta keretében ismerték meg az iskolát. Zárásként átsétáltak az evangélikus templomba, mely fontos szerepet tölt be a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája életében is, hiszen a legfontosabb eseményeket, legszebb ünnepeket ott tartják. Így az ódon falak adnak majd helyet szeptember 1-jén 8:00 órakor az ünnepélyes tanévnyitónak is, ahol igét hirdet Gáncs Péter nyugalmazott püspök. 

Szeptember 1-jén 8:00 órakor az evangélikus templomban tartják majd az ünnepélyes tanévnyitót 

 

Közlemény
KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája 

MEGOSZTÁS