Tizedik tanévnyitó istentiszteletét tartotta a KEVI 2021. szeptember 1-jén reggel 8 órától az evangélikus templomban, melyen igét hirdetett Gáncs Péter nyugalmazott püspök.

Egy új tanév kezdete mindig ünnepi alkalom, ám az idei több szempontból is különleges volt.

-Hirdetés-

A KEVI 2012 szeptembere óta világnézetileg elkötelezett iskolaként várja a kiskőrösi és környékbeli gyerekeket – óvodás kortól egészen a technikusi vizsgáig. Ez volt tehát a 10. alkalom, hogy az ódon falak között, hálaadó istentisztelet keretében köszöntöttük az új tanévet.

A pandémia miatt tavaly erre nem volt lehetőség, így most még nagyobb az öröm, hogy újra együtt lehettünk. Igaz, csak korlátozott számban, így az osztályok nagyobb része távolról, online közvetítés keretében lehetett részese az eseménynek. Ilyen nem volt még az intézmény történetében.

Ott voltak azonban a templomban az általános iskolát most kezdő első osztályosok, és a középiskola hetedikes és kilencedikes gólyái, akik áldást kaptak a most kezdődő útra.

Megható volt látni a megszeppent kicsiket, és a könnyeiket törölgető szülőket. Hallgatni az imát olvasó vezetőket, akik megköszönték az eddigi sikereket, támogatást kértek a tudás megszerzéséhez és a világ megismeréséhez a diákok számára, és józanságot, bölcsességet, erőt, hitet és szeretetet a munkájukat végző pedagógusoknak. Áldást a családoknak! 

Kapcsolódó cikk
Évkezdő tanári csendesnap – KEVI
Évkezdő tanári csendesnap – KEVI
És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek …  (Kol 3,24) Pethő-Szűcs Mária és Arató Lóránd iskolalelkészek...

Közlemény
KEVI, 2021.09.01.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS