Végéhez ért a Vadkerti-tó fejlesztésének 3. üteme.

Lezárult a TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00005 „A Vadkerti-tó turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése – 3. ütem” című felhívásból megvalósított projekt, melynek keretében megújultak a soltvadkerti strand közterületei. Soltvadkert Város Önkormányzata a projekt megvalósítására 163,13 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

-Hirdetés-

A Vadkerti-tó turisztikai vonzerejének fokozása és a látogatószám növelése érdekében teljesen átalakult, egységes arculatot kapott a soltvadkerti strand környezete. Rendezésre került a fogadóépület és a tó közötti terület, melyre a Vadkerti-tó látogatói a főbejáraton keresztül megérkeznek, és élvezhetik a tóra nyíló panorámát. A strandolók tengeri homokkal feltöltött plázson vagy az új pavilonokban hűsölhetnek, sétálhatnak a térvilágítással ellátott parti sétányon. Szintén a látogatók kényelmét szolgálják a kihelyezett napvitorlák, az új kültéri padok és hulladékgyűjtők és a térkövezett belső járdák is. A fürdőzés biztonságát az új vízimentő-állomás és a fogadóépülettől a kemping bejáratáig felújított kerítés biztosítja.

Két fejlesztés első két ütemében új fogadóépület került kialakításra jegypénztárral, öltözőkkel, mosdókkal és napozóteraszos büfével. A kisgyermekes családok felhőtlen pihenését az új a vizes élményjátszótér hűsítő játékai és a korszerű, melegítőkonyhával és szoptató helyiséggel ellátott baba-mama szoba biztosítja. A Vadkerti-tó modern környezetben, modern szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

További információ kérhető:

Fodorné Schiszler Terézia aljegyző
Telefon: 78/480-144
Email: aljegyzo@soltvadkert.hu

Sajtóközlemény, 2021.08.26.

Kiemelt kép: VIRA.HU

MEGOSZTÁS