Öt csoportban 127 kisgyermek kezdte meg az idei nevelési évet a 10 éves Harangvirág Evangélikus Óvodában, mely több felújításon is átesett idén nyáron. Tiriczné Szabó Szilviával, a kiskőrösi Harangvirág Evangélikus Óvoda tagintézmény-vezetőjével beszélgettem.

-Hirdetés-

 

Milyen fejlesztések valósultak meg az intézményben a nyár folyamán?

2021 nyara nagyon izgalmasan telt a KEVI Harangvirág Óvodájában. Nagyon sok szülő igényelt nyári óvodai felügyeletet, így három csoporttal indultunk, több mint 80 kisgyermekkel. Nyári ügyeletet egészen augusztus 15-ig láttunk el, majd kezdetét vette a nyári nagytakarítás, fertőtlenítés, melynek során nagyon sok feladat hárult a dajka nénikre, hiszen a bútorzatot, a kárpitot, a játékokat, tulajdonképpen mindent át kellett fertőtleníteniük úgy, hogy közben felújítási munkálatok zajlottak az óvodában. A földszinten három csoportszobát, a hozzá tartozó mosdókat és öltözőket, a folyosót, illetve a tornaszobát is kifestettük. Minden helyiség nagyon színes, hangulatos lett. Két csoportszobánk, az Alma és a Napocska bútorzata teljesen megújult, mind a két csoport új szekrénysort kapott, amiben mindannyian kényelmesen elférnek, illetve minden kisgyermeknek jut külön fiók is, amiben a rajzait és az otthonról hozott kis apróságait tudja őrizgetni.

Minden kisgyermeknek külön fiók jut, amiben a rajzait és az otthonról hozott kis dolgait tárolhatja

Ezzel párhuzamosan külső felújítási munkálatok is zajlanak nálunk. A fenntartónk eszközbeszerzési pályázatot hirdetett meg még tavasszal, amit intézményünk sikeresen megnyert. Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszonnyal egyeztetve adtuk be az igényünket. Mi ezúttal a felső rész külső szigetelését és színezését kértük. Igaz, hogy öt évvel ezelőtt felújítottuk már, de az időjárás próbára tette a külső színezést, úgyhogy egy kicsit élénkebb és színesebb külső színt kap az épület, amivel a városközpontnak egy nagyon szép óvodája lehetünk. Ez a munka nem fog befejeződni szeptember 1-jéig. Mivel az udvarunk egy része építési területté alakult, ezért próbálunk a nagycsoportosokkal játszótérre menni, illetve szerencsére itt van mellettünk a gimnázium is, ahol zárt a sportpályát is igénybe tudjuk venni. Azt gondolom, hogy a gyerekek ennek nagyon fognak örülni, mert szeretnek kimozdulni, időnként elhagyni az óvoda épületét. Mint már említettem, a belső festési munkálatok elkészültek, így szeptember 1-jén a gyerekek birtokba is vehették az új csoportszobákat.

Serfőző Fanni és Bengőné Nagy Mária óvónők a Napocska csoport új szekrénysora előtt

Hogyan sikerült a családi nap az Alma és a Csiga csoportokban?

Nagyon izgatottan várták az óvó nénik ezt az eseményt, meglepetésekkel is készültek a gyerekeknek. A Csiga csoportnak augusztus 30-án, míg az Alma csoportnak 31-én délután tartottak családi napot az óvó nénik. A gyerekeknek csiga illetve alma szimbólumokkal ellátott nyakláncokat adtak, ami azt is jelképezi, hogy ők már a Harangvirág Óvoda tagjai. Az eseményt az óvoda udvarán rendezték meg szeretetvendégséggel egybekötve. A családi nap nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek már egy kicsit magabiztosabban érkezhessenek az óvodába.

Scrob Erzsébet és Lakatosné Hachbold Éva az Alma csoport óvónői
Az óvó nénik meglepetésekkel is készültek a gyerekeknek

Hány kisgyermekkel kezdtétek meg az idei nevelési évet?

Öt csoportban 127 kisgyermek kezdte meg az idei nevelési évet. A két kiscsoport igen magas létszámmal, 27 fővel indult, míg a többi csoportban arányosan oszlik el a fennmaradó létszám. A Katica csoportba egy régi új óvodapedagógus érkezett Kovács Márti személyében, aki a tavalyi nevelési évet pedagógiai asszisztensként töltötte nálunk. A gyerekek nagyon megszerették, időközben sikeres vizsgát tett, így szeptember 1-jétől már óvónőként tért vissza hozzánk.

Az országos tanévnyitó ünnepségen vehette át a jubiláló intézmény vezetője, Tiriczné Szabó Szilvia ezt a gyönyörű képet, illetve emlékplakettet

10 éves az intézményetek…

Igen. Óvodánk 10 éve viseli a Harangvirág Óvoda nevet. 2021. augusztus 27-én pénteken Budapesten rendezték meg országos tanévnyitó ünnepségünket, ahol a jubiláló intézmények vezetői egy gyönyörű képet, illetve emlékplakettet vehettek át. A Harangvirág Óvoda egy évtizede áll az evangélikus nevelés szolgálatában. Mi erre a 10 évre nagyon büszkék vagyunk, hiszen sok változáson, fejlesztésen esett át az óvoda. Munkatársaimmal együtt továbbra is azon munkálkodunk, hogy a gyerekek jól érezzék itt magukat, és a keresztény szemléletből, amit óvodánk képvisel, minél többet át tudjunk adni a családoknak.

A Harangvirág Óvoda egy évtizede áll az evangélikus nevelés szolgálatában

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)