Igazán mozgalmasan telt az elmúlt időszak a Kiskőrösi Óvodáknál, hiszen megépült az új hat csoportszobás Kőrisfa Óvoda, mely a Mohácsi, illetve a Thököly Utcai Tagóvodák öt csoportszobáját váltja ki. Az új intézmény ünnepélyes átadására 2021. augusztus 30-án délután került sor, melyet egy tanévnyitó értekezlet előzött meg, ahol az új óvodapedagógusok, és dajkák is bemutatkoztak.

Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezető
-Hirdetés-

Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezető a személyi állomány alakulásának ismertetésével kezdte meg a tanévnyitó értekezletet. Örömmel jelentette be, hogy sikerült bővíteni a dolgozói létszámot, melyet a hatalmas infrastrukturális fejlesztés is indokolt. Ismertette, hogy az óvodai csoportok létszáma egyik intézményben sem haladja meg a 25 főt, noha ez szeptember első heteiben még változhat.

A Kiskőrösi Óvodák össz. dolgozói létszáma: 62 fő, ebből óvodapedagógus: 37 fő, pedagógiai asszisztens: 6 fő, dajka: 17 fő, óvodai titkár: 1 fő, gazdasági ügyintéző: 1 fő, míg a gyermekek létszáma: 348 fő lesz a 2021/2022-es nevelési évben. A Batthyány Óvoda 136 fővel, 6 csoporttal kezdi meg az idei nevelési évet, a Kőrisfa 127 fővel, a Szücsi 65 fővel, míg az Erdőtelki Óvodába 21 kisgyermeket írattak be szüleik.

Elmondta azt is, hogy ez idáig a Batthyány Óvoda volt a központi óvoda, azonban a Kőrisfa Óvoda ettől a nevelési évtől átveszi ezt a központi szerepet. A Batthyány Óvodához tartozó személyi állomány is átkerült ide, így jelenleg itt van a legnagyobb közösség, míg a Batthyány Óvoda a meglévő létszámmal működik szeptembertől.

Bemutatkoztak a Kiskőrösi Óvodák új pedagógusai és dajkái is | Felső sor (b-j): Kovácsné Jarjabka Zsuzsanna, Bobek Brigitta | Középső sor (b-j): Greksa Lilla, Slajkó Anikó, Vlcskóné Csatlós Erzsébet, Ligeti Renáta | Alsó sor (b-j): Horváth Attiláné, Pecznyikné Szabó Anikó, Pék Noémi, Énekes Éva, Ráczné Szabó Gabriella

A Kőrisfa Óvoda Dominó csoportjába került a fiatal Greksa Lilla óvodapedagógus, aki ének-zene területén mutat erősséget. Kovácsné Jarjabka Zsuzsanna a gyermekvédelmi szférából érkezett hozzájuk, aki kiscsoportban lesz óvodapedagógus. Pék Noémi is új óvónő, aki Berta Anett párja. Új kolléganő még Ligeti Renáta, aki pályakezdőként lát munkához. Renáta mentorálását Tamás Szilvia vállalta el. Klajkóné Apró Eszter pedagógiai asszisztensként kezdte meg munkáját a Kőrisfa Óvodában. A Batthyány és a Kőrisfa Óvodában is tisztaságért felelős vezető dajkát neveztek ki, illetve operatív és logisztikai tevékenységek szemmel tartásához egy vezetődajkát is, hogy a mindennapi rutin megvalósuljon, hatékonyabban működjön a munka. Új dajkaként mutatkozott be Ráczné Szabó Gabriella is.

Az új kollégák mellé mentorok és segítők vannak kijelölve, hangsúlyozta ki Vlcskóné Csatlós Erzsébet.

Új dajka még Pecznyikné Szabó Anikó, illetve Bobek Brigitta. A konyhai mosogató Horváth Attiláné Marika lett. Szükségét látták egy takarítónő felvételének is, aki Énekes Éva lesz. A Batthyány Óvodában Slajkó Anikó az új kolleganő, aki pályakezdőként csatlakozott a kollektívához. Egy évre szóló óvodavezetői megbízatást kapott Szepcsik Mónika, a Batthyányi Óvoda vezetésére, míg helyettese Podobniné Vándor Andrea lesz továbbra is.

A munkakörök és a feladatok ismertetése után, a tanévnyitó értekezlet végén Vlcskóné Csatlós Erzsébet intézményvezető köszönetét fejezte ki az összes óvodai dolgozónak.

Az új munkatársakkal készített riportjainkat hamarosan olvashatják a VIRA.HU-n.

Kapcsolódó cikk
Átadták Bács-Kiskun megye legnagyobb új óvodáját, ami Kiskőrös eddigi legnagyobb beruházása
Átadták Bács-Kiskun megye legnagyobb új óvodáját, ami Kiskőrös eddigi legnagyobb beruházása
Az új, hat csoportszobás Kőrisfa Óvodát augusztus 30-án, a délutáni órákban ünnepélyes keretek közt adták át Kiskőrösön. A megnyitón Korányi...
MEGOSZTÁS