A Megyenapok keretében tartottak Petőfi Konferenciát szeptember 3-án, péntek délelőtt Kiskőrösön a János Vitéz Látogatóközpontban. Az eseményen a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság tagjai tárgyaltak a Bács-Kiskun Megyei Talpra Magyar! Program előkészítéséről, megvalósításáról, amely a 2022-ben kezdődő Petőfi Emlékévhez köthető megyei fejlesztéseket, programokat fogja koordinálni, elősegíteni. A konferencián bemutatkozott a Program arca, Petőfi Sándor, akit egy megyei származású színész fog megszemélyesíteni az elkövetkező években.

Kapcsolódó cikk
A Szülőház megnyitásának 140. évfordulójára emlékezett a város – megalakult a Kiskőrös Petőfi 200 Emlékbizottság
A Szülőház megnyitásának 140. évfordulójára emlékezett a város – megalakult a Kiskőrös Petőfi 200 Emlékbizottság
Kiskőrös Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Sándor Társaság és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum szervezésében, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel...

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kezdeményezésére az Országgyűlés az elmúlt évben nyilvánította Petőfi Sándor-emlékévvé a 2022-es és 2023-as esztendőt. Ebben az időszakban országosan és Bács-Kiskun megyében is kiemelt figyelmet kapnak majd a költő születéséhez kapcsolódó események, rendezvények, fejlesztések.

Petőfi Sándor a magyar történelem egyik legfontosabb szereplője, megyénk szülöttje, költő, színész, forradalmár, nemzeti hős, aki a nemzeti- és a megyei identitás példaértékű őrzője.

-Hirdetés-

Bács-Kiskun megye, a költő szülőföldjeként otthona lesz az emlékéveknek, ezzel példát mutatva, hogy üzenete, világlátása, hazafisága máig élő érték, megbecsülésre, tiszteletre érdemes.

A Bács-Kiskun Megyei Talpra Magyar! Program előkészítését, koordinálását és lebonyolítását a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság tagjaként a Megyei Önkormányzat vállalta fel. A Bizottság tagjai a Megyei Önkormányzat felé javaslatokkal éltek a Program tartalmára vonatkozólag, melyeket a szakemberek áttekintettek és rendszereztek. A program tartalmaz Petőfihez köthető beruházásokat, fejlesztéseket, Petőfi turisztikai útvonalat, kulturális programokat, amelyek a különböző szervezetek, intézmények által átszővik tevékenységükkel egyész Bács-Kiskunt.

Moiskó Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stratégiai kabinetjének vezetője

A konferencián ennek a programnak a megvalósításáról és a rendezvények ütemezéséről tárgyaltak, amely programot Moiskó Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stratégiai kabinetjének vezetője ismertette a jelenlévőkkel, akik a tervezetet megvitatták és egyhangúlag elfogadták. Ezt követően meghatározták az elkövetkező időszak teendőit, amelynek része, hogy személyes egyeztetésre hívják a bizottság együttműködő tagjait, településeket, intézményeket, vállalkozásokat.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke
A rendezvényen Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a Talpra Magyar! Program megvalósításával szeretné, ha emlékezetessé válna a két emlékév.
Domonyi László, Kiskőrös polgármestere beszéde közben

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere beszédében elmondta, hogy fontosnak tartja megerősíteni Petőfi üzenetét, mert az mindenkinek szól, az emlékéveket követően is.

Bánföldi Szilárd színművés Petőfi Sándort alakítva

A konferencián bemutatkozott Bánföldi Szilárd a nyárlőrinci születésű színművész is, aki az elkövetkezendő két évben Petőfi Sándort fogja megjeleníteni a Talpra magyar! Program keretében.

A Talpra magyar! Program a nemzettudat, a magyar összetartozás és a megyei identitás erősítését szolgálja.

Sajtóközlemény, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
2021.09.03.

MEGOSZTÁS