Elkezdődött a megyei U19-es (ifjúsági) labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata is. A korosztályos bajnokság közép csoportjában már az első fordulóban szomszédvári összecsapásra került sor, amikor szeptember 4-én a kiskőrösi fiatalok az akasztó gárdáját látták vendégül. A találkozó nagy hazai fölényt és húszgólos kiskőrösi győzelmet hozott.

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC-Akasztó FC 20-0 (10-0)

A Kiskőrösi LC U19-es csapata

Kiskőrösi LC: Pszota (Brada) – Szlovák, Karf (Kovács T.), Pecznyik, Amin A., Szedmák (Piller), Téglás, Andrási (Hunyadi), Nagy G., Horváth G., Torgyik.

Akasztó FC: Legéndi – Digner, Torgyik, Szrenkó, Váczi, Gubán, Szabó N., Tóth Sz., Kósa, Haskó (Megyes), Fábián.

A találkozó negyedórányi játék után eldőlt, amikor a kiskőrösiek már 3-0-ra vezettek. A hazai csapatban több olyan fiatal is pályára lépett, akik már a megyei I. osztályú felnőttek között is szerepeltek, mint Pszota Csongor, Karf Alex vagy Szedmák Roland. A játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtó kiskőrösiek ilyen nagy arányban is megérdemelten nyertek. A hazai gólokat Szlovák Dávid-2, Karf Alex-3, Pecznyik Gábor, Szedmák Roland-2, Téglás Hunor-2, Nagy Gábor, Horváth Gergő és Kovács Tibor-5 szerezték.

Mokrickij Viktor – Kiskőrösi LC edzője:

Nagyon örülök, hogy a bajnoki szezon kezdete ilyen jól sikerült a csapat számára. Azt tudtuk, hogy az akasztóiaknál többen serdülő korúak és a mi keretünk jóval erősebb náluk. A mai találkozón több olyan játékos is pályára lépett, akik már a felnőttek között is bemutatkoztak és a tapasztalataikat ebben a korosztályban nagyon jól tudják hasznosítani. A nyár során a felkészülésünk alatt sajnos nem sikerült edzőmérkőzéseket játszanunk, ezért arra kértem a fiúkat, hogy sok labdaátadással építsük fel a támadásainkat. Úgy gondolom, hogy sokkal komolyabb játékerőt képviselünk az akasztóiaknál és a mérkőzés már a találkozó elején eldőlt, a későbbeikben már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Próbáltam ma mindenkinek játéklehetőséget adni, a mérkőzés pedig egy önbizalomnövelő győzelmet hozott. Mivel az utánpótlás csapatok kerete évente átalakul, ezért még nem látni, hogy az idén milyen ellenfelekkel kell megküzdenünk, de szeretnénk most is jó eredményeket elérni és az érmes helyekért küzdeni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS