Nagyon jól kezdte az új bajnoki szezont a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapata, mely az eddig lejátszott három mérkőzését megnyerte. A fiúk az első fordulóban 2-0-ra győztek az Akasztó FC II. csapata ellen, majd Tabdin nyertek 8-0-ra és legutóbb hazai környezetben ismét begyűjtötték a három bajnoki pontot.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek szeptember 11-én a jó erőkből álló Balotaszállás FC gárdáját fogadták, akik ellen 4-0-ra (1-0) nyertek: Engler – Rózsa (Schiszler), Szekér, Frank (Ritter), Papp, Frittmann (Vágó), Sztraka, Windecker, Sztankovics (Lukács), Viola (Bischoff), Radics.

A találkozó elején kiegyenlített játék folyt a pályán, mely során az első igazán nagy helyzetet a vendégek jegyezhették fel, amikor egy szabadrúgást követően Engler Antal hatalmas bravúrral mentette meg a soltvadkertieket a góltól. Ezt követően fokozatosan feljavult a soltvadkertiek játéka és többször is gólhelyzetbe került Windecker Tamás, valamint Radics Zoltán. A hazai fölény a 42. percben gólt eredményezett, amikor Sztankovics István egy visszagurítás után lőtte laposan a labdát a kapuba (1-0). A második félidőben szinte csak hazai oldalon lehetett helyzeteket feljegyezni és különösen Radics Zoltán volt elemében, aki klasszikus mesterhármasával – egymás után lőtt három gólt – segítette hozzá a soltvadkertieket a 4-0 arányú győzelemhez. A helyzeteket nézve akár ettől nagyobb arányú hazai siker is születhetett volna.

Radics Zoltán (fekete mezben) három góllal járult hozzá a soltvadkerti sikerhez

Frank Gábor – Vadkert FC Soltvadkerti TE II. edzője:

-Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen ellenfelünk a tavalyi bajnokságban a negyedik helyen végzett a jó erőkből álló csapat. A taktikánk az volt, hogy szervezett védekezés után vezessünk gyors támadásokat és így alakítsunk ki helyzeteket. A csatáraink többször is lefutották az ellenfél védőit és sok gólszerzési lehetőségünk volt a mai napon. A csapatunkban több helyi nevelésű fiatal is szerepelt, akik számára az ilyen mérkőzések kellenek, hogy beleerősödjenek és megszokják a felnőttek légkörét. Külön öröm számunkra, hogy Radics Zoltán jó formát mutatva lőtt három gólt és úgy gondolom, hogy a megyei I. osztályra szóló 5 mérkőzéses eltiltása után megfelelő állapotban léphet majd pályára az első csapatban. Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, hiszen az akasztóiak és a Balotaszállás személyében két élcsapat ellen nyertünk rangadót, amiből messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni, de szeretnénk tartani a jó formánkat és harcban lenni a dobogós helyekért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS