Kiskőrösön az elmúlt években az egyik legnépszerűbb sporttá vált az amatőr futás, amelyre jelenleg a legalkalmasabb helyszín a városi sporttelep. A város vezetésének célja a lakosság egészségmegőrzésének, állóképességének elősegítése és javítása, ezért úgy döntöttek: egy rekortán futópályát alakítanak ki a záportározó körül.

Az Országos Futópálya-építési Programban nyújtott be pályázatot a kiskőrösi önkormányzat, és Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos döntését követően zöld utat kapott a futókör kialakítása, tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös polgármestere. 

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere elmondta: a beruházás mintegy 63.5 millió forintból valósul meg
-Hirdetés-

A Kőröskom Nonprofit Kft. szakemberei a napokban megkezdték a záportározó köré tervezett rekortán futópálya építését. 

A pályázati kiírás rendkívül szigorú és pontos műszaki tartalmat ír elő, amelynek meg kell felelnie az újonnan létesült futópályának: szélességének minimum 1,2 m-nek kell lennie. A futópálya burkolatát úgy kell kialakítani, hogy az kopásálló, napsugárzás és UV álló, faggyal és árvízzel szemben ellenálló kell, hogy legyen.

A felső műanyag rétegének rendelkezni kell a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség által kiadott minőségi bizonyítvánnyal. A futópályát mindkét oldalról süllyesztett szegéllyel kell lehatárolni. Rétegrendje: tömörített aljtalaj, geotextil, zúzottkő, aszfalt, műanyag burkolat.

A modern kor igényeinek maradéktalanul megfelelő sportlétesítmény mintegy 63.5 millió forintból valósulhat meg.

A futókör nyomvonala.

Domonyi László polgármester kifejtette, hogy amennyiben a külső tényezők (például az időjárás) is kedvezőek lesznek, akkor a november eleji libafutamra már szeretnék a beruházást befejezni. 

MEGOSZTÁS