A 40 évesen elhunyt cipészről elnevezett Kaposvári József-díjat azok kapják, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak.

-Hirdetés-

 

„Amikor megismertem, éppen rákos gyerekeknek készített cípőt

– mesélte Kaposvári Józsefről Papp Róbert, az elhunyt cipészről elnevezett stúdió alapítója-programigazgatója a díjátadón, amelyen tizenöt elismerést adtak át. Az indoklás szerint olyanoknak, akik „szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak – nemtől, kortól, társadalmi beágyazottságtól és más adottságtól függetlenül” – írja a 24.hu

Az idei 15 díjazott:

 
Harcsa Zoltán ökölvívó
Hajnis Annamária pedagógus
Joka Daróczi János újságíró
Kadarkai Endre újságíró
Lukács Adorján zenész, ökölvívó, edző, jelenleg üzletember
Horváth József rákkutató
Oláh Gergő énekes
Kunhegyesi Ferenc festőművész
Mészáros Antónia kommunikációs szakember
Szenczy Sándor baptista lelkipásztor
dr. Izsák-Ndiaye Rita jogász
Richard Sarközy énekes
P’amende szerkesztőség, MTVA
Házon kívül szerkesztőség, RTL Klub
24.hu szerkesztőség

 

A díjazottak között volt a kiskőrösi származású Kunhegyesi Ferenc festőművész is, akinek Papp Róbert, az elhunyt cipészről elnevezett stúdió alapítója-programigazgatója,  Kerekes-Jónás Tímea a Kaposvári József Stúdió vezetője, valamint Ottrubay Wolf Ágnes, a Vis Fontis Egyesület elnöke adta át a díjat Pesterzsébeten, a tegnap rendezett ünnepségen.

A Kaposvári Józsefről elnevezett díjat önzetlen és kimagasló munkájáért vehette át. 

Fotó: Kunhegyesi Ferenc

Kunhegyesi Ferenc festőművész megkeresésünkre elmondta:


Egy ember életében vannak kudarcok és sikerek.
Ezek különböző akadályok. Kudarc akkor lesz, ha ezt nem tudjuk megoldani, siker akkor lesz, ha meg tudjuk oldani. Ehhez pedig az kell, hogy a legnagyobb gondoskodással és odafigyeléssel élje az ember az életét. Az a nagy dolog ebben a díjban, ha romasággal kapcsolatosan tevékenykedő, roma származású ember kapja. Nagyon jó, hogy ezekkel az elismerésekkel nyilvánosságot kapnak azok a szakemberek, akik sikeresek az életükben. Mindezzel egy olyan minőségi, újfajta gondolkodást hoznak felszínre ezeken a területeken, ami mindannyiunk számára példa lehet.

Fotó: IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
 
 

Kiemelt kép: IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU

MEGOSZTÁS