A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda az ősz folyamán rengeteg izgalmas programmal és rendezvénnyel készül a járás lakosai számára. Az egészségünket számos tényező befolyásolja, azonban nagyon nagy jelentősége van az életmódunknak. Felelősséggel tartozunk saját egészségünk iránt, programjainkkal pedig ebben próbálunk támogatást nyújtani mind a fizikális, mind a lelki oldalról.

-Hirdetés-

Az elmúlt időszakban több települési rendezvényen is találkozhattak a lakosok az Egészségfejlesztési Iroda munkatársaival, ahol ingyenes állapotfelméréssel, testösszetételméréssel, életmódtanácsadással és dietetikai tanácsadással várták az érdeklődőket Szlávik-Kupán Emese dietetikus közreműködésével. Szeptember 25-én a sportágválasztón, valamint szeptember 26-án Erdőtelken várják a Tanyakavalkád keretén belül az érdeklődőket. Testösszetételmérésre irodájukban is lehetőséget kínálnak telefonos egyeztetést követően.

Szeptembertől megkezdődtek ingyenes tornáik a Fritti Sportban heti két alkalommal. Madácsi Anita gerinctornát tart az érdeklődőknek, Szabó Gabriellával pedig zenés alakformáló edzésen vehetünk részt. A tornákra a helyek már beteltek, azonban Gabi alakformáló edzésén online is lehetőség van résztvenni.

15 alkalmas úszótanfolyamukat is elindították egy újabb lelkes csoportnak, ahol a résztvevők elsajátíthatják az úszás alapjait Pásztor Gyula testnevelő segítségével.

Az úszás alapjait Pásztor Gyula testnevelő segítségével sajátíthatják el

Mezőfi-Horváth Antónia és Török Zsuzsa klinikai szakpszichológusok is számos alkalommal tartanak előadást a járásban. Az előadások során az alábbi témák jelennek meg: családi kapcsolatok, kamaszkori nehézségek, párkapcsolat, szeretetnyelvek, munkahelyi stressz, veszteségeink, konfliktuskezelés és három alkalmas érzelmi intelligenciát fejlesztő foglalkozást is tartanak szeptember 29-től. Szlávik-Kupán Emese dietetikus is több alkalommal tart előadást a járásban, ahol szó lesz az egészséges táplálkozás irányelveiről, divatdiétákról, vitaminokról és ásványi anyagokról, valamint a hobbi és versenysportolók táplálkozásáról. Az alkalmak során alaposan végigjárnak egy-egy témát, majd az előadások végén a résztvevők feltehetik kérdéseiket.

A Kiskőrösi Mentő Alapítvány munkatársaival csecsemő, gyermek és felnőtt elsősegélynyújtó tanfolyamot szerveznek Kiskőrösön és néhány járási településen, ahol mindenki elsajátíthatja az újraélesztés protokollját, légúti idegentest eltávolítását, vérzéscsillapítást, égési sérülések, valamit csípések és mérgezések ellátását.

A programok pontos időpontjairól és helyszínéről tájékozódhatnak Facebook oldalukon, a kihelyezett plakátokon, illetve személyesen vagy telefonon az Egészségfejlesztési Irodában.

További részletek a PROGRAMAJÁNLÓban! 

Egészségfejlesztési Iroda Kiskőrös
6200 Kiskőrös, Árpád u. 8.
Telefonszámunk: 78/415-920

Sajtóközlemény
Jaszanovics Dóra, EFI-irodavezető

 

MEGOSZTÁS