Elindult a koronavírus-járvány negyedik (delta) hulláma Magyarországon, tájékoztatott szeptember 22-én a kiskőrösi képviselő-testület ülésén Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója.

A kórház főigazgatója a testületi ülésen elmondta, hogy nem szokványos 1.5 év után vagyunk és nem szokványos időszak előtt állunk. Hozzátette, hogy bár jelenleg szünetel az ellátás a kiskunhalasi járványkórházban, a központi részen azonban folyamatosan gyógyítják a betegeket. Egyértelműen látszik, hogy az esetszámok nőnek, tájékoztatott Dr. Szepesvári Szabolcs. A negyedik hullám sokkal alattomosabb lesz, mint a korábbiak: sok oltott akár tünetmentesen tudnak fertőzni, ami leginkább az oltatlanokra veszélyes.

Dr. Szepesvári Szabolcs: „Egyértelműen látszik, hogy nőnek az esetszámok…”
-Hirdetés-

Hangsúlyozta, hogy nem igaz, hogy a covid delta hulláma nem betegíti meg a fiatalokat, tehát ők is veszélyeztetett csoportot alkotnak.

Ezért egyéni és társadalmi felelőssége van mindenkinek. Javaslata szerint érdemes lenne zárt terekben mindenkinek újra maszkot viselni.

Május óta nem volt elhunyt a kiskunhalasi kórházban, mely tendencia az elmúlt héten megszakadt: az elmúlt és az e héten is már van áldozata a járványnak. Hozzátette, hogy az elhunytak oltatlanok voltak. A főigazgató rámutatott: folyamatosan rendelkezésre áll a vakcina Magyarországon, ezért javasolta: éljen mindenki az oltás adta lehetőséggel.

„Védjük egymást, védjük a másikat, védjük a szüleinket, és védjük a gyermekeinket”

– hívta fel a figyelmet Dr. Szepesvári Szabolcs a testületi ülésen.  

MEGOSZTÁS