Az Európai Bizottság 2015-ben indította útjára az Európai Sporthét elnevezésű, országos rendezvénysorozatot a sport és a testmozgás népszerűsítése érdekében. 2021-ben szeptember 23. és 30. között zajlik. A #BeActive kampány keretein belül rendezett sportnapot a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola testnevelés munkaközössége. Az esemény megszervezéséről a munkaközösség vezetőjét, Budai Adriennt kérdeztem.

Budai Adrienn, a gyerekek és a kooperációs ernyő
-Hirdetés-

Miért éppen 24-e?

A Magyar Diáksport Szövetség oldalán az ország több iskolájával együtt neveztünk az úgynevezett ESSD napra, immáron második éve. Sajnos az elmúlt tanévben – a vírushelyzet miatt – csak egy osztállyal tudtuk teljesíteni a pályázati vállalásunkat. Idén azonban sikerült minden évfolyamot mozgósítani a különböző foglalkozásokra. A legtöbb eszközt az udvaron állítottuk fel, ezért nem csak a testnevelés órákon, hanem szünetekben is kipróbálhatták azokat az érdeklődő gyerekek.

Milyen sportágakat vonultattatok fel?

Egy 2021 méteres futással indítottunk, majd két órán keresztül gyakorlatilag az egész iskolát megmozgattuk. A műfüves pályán labdarúgás, a betonpályán tollaslabda, a tornateremben pedig kézilabda és floorball valósult meg. A János Vitéz Látogatóközpont felajánlásának köszönhetően népi gyerekjátékokkal leptük meg a diákokat, melyekért iskolánk ezúton is köszönetet mond Tóth Anettnek.

Bárány Misi bácsi gólyalábon járást okít

Melyik játékok tetszettek a legjobban a gyerekeknek?

Kedvelt feladat volt a kooperációs ernyő és a round-ball. Az ernyővel több körben, sok osztály tevékenykedett. Ez azon kívül, hogy tényleg jó móka, segíti az együttműködést, a nagymozgásokat, a szem-kéz koordinációt, az egyensúlyt.

De türelmesen gyakoroltak a különböző gólyalábakon is, valamint az ügyességi feladatokban.

Az összes ördöglakat legyőzve

Miért tartja fontosnak a munkaközösség az Európai Sporthétben való részvételt?

Amellett, hogy egyetértünk a program célkitűzésével, jó látni a gyerekeken ilyenkor a kíváncsiságot, a kitartó próbálkozásokat az új eszközökkel. Ezek az alkalmak mindig üdítő változatosságot jelentenek a testnevelés órákon korábban megismert mozgásformákhoz képest.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (94 db kép)
MEGOSZTÁS