Családi napok sorával indultak az osztályok az új tanévbe a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában.

A 2.c osztály, Horváthné Sinkovicz Erzsébet osztályfőnökkel együtt közel száz fővel vett részt a közös osztályprogramon. Szeptember utolsó hétvégéjén Erdőtelken, Benyik Norbert tanyáján gyülekeztek. A Benyik család békés, szép környezetben, halastóval, füves játszótérrel, fedett szabadtéri kiülőkkel, pónilovakkal és kutyákkal fogadta a vendégeket. A légvárak sem hiányozhattak a családi szórakozás programlistájáról. Két édesapa készítette az ebédet, virslis paprikáskrumpli volt a menü. Amíg készült, két szülő sor és ügyességi versenyeket szervezett a gyerekeknek. Labdajátékban, babzsák-ügyességi feladatokban, kötélhúzásban mérték össze a tudásukat. Még csatakiáltást is kellett írniuk. Természetesen Erzsike és Malustyik Edit néni is kivették részüket a vetélkedőkből.

Horváthné Erzsike a 2.c-vel.
-Hirdetés-

Ebéd után következtek a kreatív tevékenységek. Őszi üvegfestés, anyagból kiöntött tök, süni és makk-készítés. A lányok örömére gyöngyfűzést és csillogós tetoválást is választhattak. Horváthné Erzsike, osztályfőnök elmondta: „nagyon fontos nap volt ez mindannyiunk számára. Hiszen a COVID miatt tavaly elmaradt családi nap hiányzott nekünk. Mostmár minden szülő megismerte a többieket. Az egész napos programban végre személyes találkozással tehettünk az osztályközösségért.”

A 4.b osztály is a Benyik tanyán töltötte a családi napját. Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella osztályfőnök elmesélte, hogy „a negyedik évfolyamban különösen is fontos az összetartás kialakítása. Hiszen ez az utolsó év, amikor a gyerekek még kicsik. A szülők és a pedagógusok között szorosabb a mindennapi kapcsolat. Az elmúlt két tanévben sokmindent elvett a gyerekektől a vírusos időszak. Ezért is örültünk annak, hogy együtt lehettünk.”

Szenohradszkiné Gabi a szülőkkel.

Az 1.a osztály még augusztus 27-én gyűlt össze a Szvetnyik család udvarán, hogy megismerjék egymást és az elsős tanítókat: Turóczyné Rajna Dórát, Bárányné Panta Beatrixot és Vlcskó Dávidot. Az osztályfőnök így emlékezett az első találkozásra: „Vidám hangulatban teltek az órák. Jó volt az iskola előtt látni a csillogó szemű gyerekeket, a felszabadult játékukat. A szülők érdeklődőek és lelkesek voltak. A családi nap igazi értékét szeptemberben tapasztaltuk meg, amikor a gyerekek ismerősként üdvözölték egymást.”

Turóczíné Rajna Dóri és az 1.a.

Mindhárom osztályfőnök arról számolt be, hogy az elmúlt évek online oktatása, a kevés találkozási lehetőség után látszott, milyen nagy igénye van mindenkinek a közösségformáló eseményekre. Ezek a napok a vidámságokkal, közös főzésekkel kicsit feledtették végre a nehéz időszakot.

A képeket a szülők és a pedagógusok készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS