A kerékpárosok már használatba vették (az amúgy még épülő) Izsáki úti kerékpárutat. Az új biciklisút a vasúti átjárótól egészen a tabdi elágazásig tart. Már a beruházás elkezdése előtt kiderült: a városvezetés azt szeretné, hogy a kerékpárútjaink folytonosak legyenek, ezért a vasúti átjárótól egészen a pizzériáig – önerőből – összekötésre kerül.

-Hirdetés-

Az érintett szakaszon rendkívül rossz járda is található (köszönhetően annak az 5 darab, már kivágott nyárfának).

Szedmák Tamás alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, hogy Domonyi László polgármesterrel és Schäffer Tamással, a Kőröskom Nonprofit Kft ügyvezetőjével egyeztettek, így a járdaszakasz teljes megújuláson esik át, továbbá kialakításra kerül egy kétsávos kerékpárút is. Filus Tiborral, az Ültess Fát Mozgalom vezetőjével már korábban benyújtottak egy pályázatot, ami a Kossuth-Sárkány utcák zöldterületének fejlesztésére irányul.

A Kőröskom Nonprofit Kft. munkatársai már szedik fel a régi betonlapokat.

Az alpolgármester hozzátette: folyamatosan egyeztetnek a vasúti beruházás (Budapest-Belgrád gyorsvasút) tervezőcsapatával, ugyanis az érinteni fogja a kerékpáros közlekedést is. Szedmák Tamás arról tájékoztatott, hogy a tervek szerint a gyorsvasút nyomvonalának kialakításával egyidejűleg egy új kerékpáros átjárót is ki fognak alakítani. 

MEGOSZTÁS