Október első napján tartják a zene és az idősek világnapját is. Ez alkalomból, a Kiskőrösön működő Magyarországi Baptista Egyház Filadelfia Integrált Szociális Intézményének Idősek Otthonában „Idősek és Zene világnapja” címmel tartottak ünnepséget szeptember 30-án, csütörtökön délelőtt.

Az ünnepi műsort Strausz Zsóka konferálta, a módszertan képviseletében.

Strausz Zsóka
-Hirdetés-

Szűcsné Szabó Éva és Csergő Katalin óvónők vezetésével a kiskőrösi Szűcsi Óvoda Méhecske nagycsoportjának előadását tekinthették meg az egybegyűltek. Az apró népek az évszakhoz illően „Sün Balázs” történetével örvendeztették meg az idősebb korosztályt, akik örömmel fogadták, és mosolygós arccal figyelték a műsort.

A Szűcsi Óvoda Méhecske nagycsoportja

Ezt követően, Opauszki György, az intézmény vezetője osztotta meg igei gondolatait, és köszöntötte az időseket. Beszédében kiemelte, a megbecsülést. Fontos megbecsülnünk nekünk, fiatalabbaknak az idősebb korosztályt, hiszen ők már oly sokat letettek az asztalra. De az sem kevésbé fontos, hogy önmagukat is becsüljék meg a szépkorúak. Meg kell becsülniük azt, amit elértek, véghez vittek az életük során. De egymást is, kortól függetlenül. Megbecsülni, elfogadni, és tolerálni, akkor is, ha olykor nehezebb. És mivel emberek vagyunk, mi sem, senki sem tökéletes. Isten is szeret minket, mindenkit. Mi is tegyük ezt.

Opauszki György, a Filadelfia Idősek Otthonának intézményvezetője

Dr. Gerencsérné dr. Bellér Ilona Mária, azaz Olinka, egy idős gondozott festményeiből készült kiállítás „Gipszbaba álma- a világ, ahogy Olinka látja” címen, a kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthonának folyosóján. A kiállítás művészeti vezetője, Karkóné Lukácsy Marianna ismertette a művek létrejöttének történetét. Elmondta, hogy Olinka, egy baleset következtében súlyosan mozgáskorlátozott lett. Amikor a gondozásába került, mély depresszióval küzdött a hölgy, és nem talált célt az életében. Ennek a célnak a megtalálásában volt nagy hatással rá Karkóné Lukácsy Marianna. Biztatására Olinka elkezdett festeni, amit egyre jobban élvezett, tetszettek neki az önmaga által készített képek és új értelmet nyert az élete. A festőnő története mindenki számára fontos üzenetet tartalmaz. Kortól függetlenül, az időseknek is meg kell találni az életük célját, amiért soha nem késő tenni, belevágni. Hiszen e-nélkül csak értelmetlenül bolyonganak, várva az örök megnyugvást.

Karkóné Lukácsy Marianna

Szeptember 29-én szerdán, a Humán Szolgáltató Központban tartottak Kreatív festészeti foglalkozást az idősek számára a program keretein belül, akik közül többen jelen voltak a csütörtöki ünnepségen is. Erről Árvai Andrásné Edit, a foglalkozás vezetője számolt be.

Árvai Andrásné Edit
Végül a Feltámadt Hős című dal közös eléneklésével fejeződött be az ünnepség.    

Az ünnepi eseményen részt vett a kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthonának legidősebb lakója is, aki április elsején töltötte be a 101. életévét. Köszöni szépen, jól érzi magát. Őt minden jelenlévők tapssal köszöntötte. 

További jó egészséget, és még sok örömet kívánunk az időseknek! 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS