A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában szomszédvári ragadóra került sor. Az október 2-án lejátszott mérkőzésen a Kiskőrösi LC II. csapata a Vadkert FC-Soltvadkerti TE gárdáját látta vendégül. Az élcsapatok találkozója négy gólt és nagy küzdelmet hozott, melyen nem bírtak egymással az ellenfelek.

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II. – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. 2-2 (1-0)

A Kiskőrösi LC II. csapata

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó – Markó, Somlyai (Csóka), Lesták, Polyák (Lengyel), Szlovák P. (Pecznyik), Sinkó (Mokrickij), Gyurián (Molnár), Rumán, Breznyán, Kriskó (Dicsa).
Edző: Rácz János

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Engler – Szekér (Frittmann), Frank, Papp, Sztraka, Sztankovics (Martinaj), Windecker, Fejes (Bischoff), Somogyi (Burszki), Viola, Gémesi.
Edző: Frank Gábor

A mérkőzés első félideje nagyon kiegyenlített játékot hozott és a kapuk csak elvétve voltak veszélyben. A 36. percben egy eladott labda után vezethetett támadást a kiskőrösi csapat, melynek végén Lesták Márk szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (1-0). A szünet után egy soltvadkerti kapufa jelezte a vendégek fölényét, amikor a kiskőrösiek beszorultak a saját térfelükre. A 64. percben egy soltvadkerti lövés után a labda középre pattant ki Mlinkó Csabáról a hazaiak kapusáról és a berobbanó Viola Máté ebből közelről gólt szerzett (1-1). A 78. percben egy szép hazai támadás végén lőtte a labdát közelről a kapuba Breznyán Gergő (2-1). A 86. percben a soltvadkertiek bal oldali beadását követően Somlyai Péter kezére pattant a labda, ami után a büntetőt Frank Gábor értékesítette (2-2). A kiskőrösiek közel álltak a győzelemhez, de a kidolgozott helyzetek és a mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Pecznyik Gábor – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-Miután az ellenfélnél több fiatal játékos kapott szerepet ma, úgy állítottuk össze a csapatot, hogy az idősebbek közül legyenek többen a kispadon. Próbáltuk futássebességben felvenni a versenyt az ellenfelünkkel és a megszokott sokpasszos játékunkkal vezettünk támadásokat. Sajnos mi az utóbbi időben nem annyit edzünk, amennyi szükséges lenne és ez a játékunkon is meglátszik. Amennyiben eredményesebben, jobban szeretnénk játszani, akkor ahhoz a továbbiakban mindenkinek több edzésen kell részt vennie. Nagyon sajnálom, hogy kétszer is vezettünk és nem tudtuk megtartani az előnyünket. Amennyiben azt nézem, hogy előnyben voltunk, akkor hiányérzetem van, hogy nem nyertünk, de a találkozó egészét tekintve talán igazságosnak mondható a döntetlen.

Farnk Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. edzője:

-A keretünkben most is több fiatal, helyi nevelésű játékos kapott szerepet, amivel az ifjúsági csapatból a felnőttekhez való átmenetet szeretnénk elősegíteni. Ezzel minél több fiatalt szeretnénk felkészíteni a felnőtt mezőnyben való szereplésre. Most sajnos nagyon sok sérültünk volt, így tartalékosan érkeztünk a rangadóra. Úgy gondolom, hogy küzdelmes, jó mérkőzést játszottunk, de a teljesítményünkre rányomta a bélyegét a meghatározó játékosaink hiánya. Úgy gondolom, hogy az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán és egy védekezésben elkövetett hiba után elkerülhető gólt kaptunk. A második félidőben mi kerültünk mezőnyfölénybe és egyenlítettünk, de ezt követően ismét a kiskőrösiek szereztek vezetést. A mérkőzés utolsó harmadában úgy gondolom, hogy egy kezezés miatt jogos büntetőt kaptunk és szerencsére sikerült a tizenegyest gólra váltanom. A csapat tartását mutatja, hogy két esetben is fel tudtunk állni vesztett helyzetből.

MEGOSZTÁS