Színes és szórakoztató műsorokkal folytatódott október 2-án, szombaton a Csengődi Falunapok. A programok között mindenki megtalálta a kedvére valót.

Délelőtt a Holló együttes szórakoztatta a gyermekeket, és elkezdődött a baráti társaságok főzése is, melyhez délben Kiss László és Turán Zoltán szolgáltatták a zenét.

-Hirdetés-

13 órakor felbőgtek a motorok, hogy elinduljanak a felvonulásra Csengőd utcáin. A felvonulást Nánai László szervezete. A motorosok ezzel a felvonulással Krich Zoltánra emlékeztek. Az ország több pontjáról és a környező településekről is érkeztek motorosok. A találkozón jelen volt a bajai Bálint Mátyás is, aki 94 évesen is a motorozás szerelmese.

A felvonulás végén a gumifüstöltetés sem maradhatott el

14 órakor vette kezdetét a szüreti felvonulás, melynek szervezője évek óta Beke Zoltán. Idén is szép számmal érkeztek fogatok, lovasok és csikósok a felvonulásra több környező településről, mint Fülöpszállásról, Páhiról, Tabdiról vagy éppen a szomszédos Akasztóról.

A szüreti felvonulást a három csengődi lovas hölgy vezette fel: Kovács Viktória, Kovács Zsuzsanna és Rákóczi Anna

A lovas felvonulás után a nagyszínpadon folytatódtak a programok „Itt van a víg szüret” címmel. Először a csengődi óvoda nagycsoportosai léptek színpadra, a népi motívumokkal fűszerezett táncos előadást nagy tapsvihar kísérte.

A csengődi nagycsoportos óvodások néptáncműsorral szórakoztatták a közönséget

Az óvodásokat követte a csengődi Dankó Pista Férfikórus, kik ismert dalokkal szórakoztatták a résztvevőket.

Dankó Pista Férfikórus

A férfikórus előadása után a citeráktól lett hangos a Dankó Pista Művelődési Ház mögötti tér. Először az Öreghegyi Bodza Citerazenekar, majd pedig az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar lépett színpadra.

Öreghegyi Bodza Citerazenekar
Az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar

Ezt követően fiatal néptáncosok léptek közönség elé, akik hetek óta készültek, hogy megörvendeztessék a közönséget néptáncukkal. A népzene, a néptánc szeretetét Turú Gyuláné Iluska néni ültette el bennük még zsenge korukban.

Nagy sikert aratott a csengődi fiatalok néptánc műsora

A nap legjobban várt fellépése a SOULWAVE együttes este 18 órakor kezdődő koncertje volt, a fiatal csapat jól felrázta a közönséget, hiszen igazi fesztiválhangulatot varázsoltak a Csengődi Falunapokra.Számaikat a közönség nagy tapssal és énekléssel fogadta.

A SOULWAVE zenekar

Az este folyamán még egy kis mozgás is belefért egy zumba óra keretében. A késő éjszakáig tartó mulatozáshoz a talpalávalót a kiskunhalasi Welcome Band szolgáltatta, fergeteges bulit varázsolva.

Kapcsolódó cikk
Kezdetét vette a Csengődi Falunapok rendezvénysorozata
Kezdetét vette a Csengődi Falunapok rendezvénysorozata
Hagyományosan péntek délelőtt az Év tanulója faültetés ünnepélyes rendezvényével kezdődik el Csengődön a háromnapos falunapi programsorozat. A 2020/21-es tanévben tanulmányi...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (302 db kép)
MEGOSZTÁS