Indul a fűtési szezon és évről-évre minden szezon kezdetén felmerül e probléma Soltvadkerten, hogy nagyon sokan nem szabványos, nem megfelelő tüzelőanyagokat használnak a tél során. Ez egyrészt iszonyatosan káros az egész város lakosságára, másrészt magát a fűtésrendszert is károsítja, tájékoztatta Temerini Ferenc polgármester a képviselő-testületi ülésen.

Eddig az volt a probléma, hogy nem  volt lehetősége arra az önkormányzatnak, hogy hatóságként lépjen fel. Ha valaki bejelentett egy lakost, hogy tiltott anyaggal tüzel, akkor a hivatal maximum csak a tűzoltók segítségét tudta kérni, hogy kérjék fel a háztulajdonost: ne fűtsön -mindenki érdekében- káros anyagokkal. Temerini Ferenc polgármester hozzátette, hogy sajnálatos módon ez a nagyon nehéz anyagi körülményekkel is összefüggő dolog, tehát sajnos nem csak arról van szó, hogy valaki nem figyel oda saját és környezete egészségére, hanem valaki annyira nehéz anyagi helyzetben van ,hogy ezt találja a legjobb megoldásnak.

-Hirdetés-

A polgármester azt javasolja, hogy ezt senki semmilyen esetben ne válassza, hanem ilyen esetben kérjen segítséget a hivatal szociális osztályától.

Vannak esetek, amikor az anyagi helyzet nem indokolja a lakosnak, hogy ilyen tüzelőanyagokat használjon. Tehát több esetben előfordul, hogy jómódú Soltvadkertiek is így fűtenek.

Jó hír, hogy már van egy erre szakosodott hatóság, amit fel tud hívni az önkormányzat, aki szakembert küldhet a helyszínre, ráadásul rendőr kíséretében. Temerini Ferenc hozzátette, hogy továbbra is azt szeretné, hogyha amennyiben bejelentés érkezik, akkor első körben próbálnak szép szóval eredményt elérni. De ha nem működik, akkor második körben már  a kormányhivatali hatóság határozott fellépését fogják segítségül hívni.

MEGOSZTÁS