Galántai Norbert önkormányzati képviselő az október 6-i testületi ülésen felszólalásában jelezte, hogy több lakossági bejelentés érkeztek a képviselőkhöz, melyek tárgya, hogy a Szőlő és a Kiss Ernő utcák utcákban közlekedő (több esetben csak áthaladó) gépjármű vezetők jelentős hányada nem tartja be az előírt sebességhatárokat.

Mivel az érintett utcákban több kisgyermekes család is él, ezért e magatartás kifejezetten veszélyes. A képviselő kifejtette, hogy a fizikai korlátozó (pl. fekvőrendőr) eszközök letelepítésével ő maga sem ért egyet, de elmondása szerint a fix traffipaxok kihelyezésével már rá lehet bírni az ott közlekedőket a KRESZ betartására. Galántai Norbert hozzátette, hogy nem szeretnék megvárni, hogy baleset történjen, ezért az önkormányzat lépéseket tett a helyzet megoldására.

Galántai Norbert önkormányzati képviselő
-Hirdetés-

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere válaszában elmondta, hogy már körbejárta azokat a lehetőségeket, amivel az önkormányzat segíthet e rossz szokásoknak a visszaszorításában. A polgármester rámutatott, hogy a rendőrségnek két lehetősége van arra, hogy szabályozza a kérdést. Az egyiket mindenki jól ismeri: a traffipaxos autók kiállnak és mérnek, melynek nyilván van visszatartó ereje. Amennyiben nincs más megoldás, ez a lehetőség is szóba jöhet, tájékoztatott a polgármester.

A gyermekeink és az idősek élete fontosabb, mint a büntetési csekk. Így, ha nincs más megoldás, akkor kezdeményezni fogjuk a rendőrségnél, hogy gyakrabban mérjenek az adott utcákban.

Temerini Ferenc a másik lehetőséget is felvázolta: a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordult, amely szervtől tájékoztatást kért, hogy milyen lehetőségek adottak még a város számára. Elmondása szerint a VÉDA rendszert valószínűsíthetően nem fogják letelepíteni az adott utcákba, de kisebb, fix traffipaxokat elképzelhető, hogy engedélyezni fog a BRFK.

Temerini Ferenc polgármester

Felhívta minden Soltvadkerti, és arra közlekedő figyelmét, hogy a közeljövőben, a lakossági bejelentések alapján mind a Kiss Ernő, mind a Szőlő utcákban előfordulhat, hogy gyakrabban fogunk traffipaxos autókkal találkozni.

Ezzel senkinek semmilyen problémája nem lesz, amennyiben betartják a kötelező sebességkorlátozásokat. Erre sajnálatos módon szükségünk van, örülnénk, ha nem így lenne

  • emelte ki, Temerini Ferenc polgármester.
MEGOSZTÁS