Az eredményes pályaorientáció elősegítése érdekében a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium évről-évre rendszeresen szervez technikaórákat általános iskolai tanulók részére. Az új tanév megkezdését követően már rögtön meg is kezdődtek a foglalkozások a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola diákjainak a bevonásával.

A technikaórák színhelyéül a Wattay Izsáki úti telephelyén kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhely szolgált, ahol egy-egy délelőtt 4 foglalkozáson vehettek részt a tanulók. A műhelymunkák során több munkadarabot is készítettek az adott tanulási terület jellegéhez kapcsolódóan.

Így a technikaórák keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:
-Hirdetés-

a környezettudatosság gazdasági szemléletében többször felhasználható uzsonnás tasakot varrtak a diákok; számítógépes szoftverrel terveztek különféle alkatrészeket, melyet aztán 3D-s nyomtatóval nyomtattak ki; lucfenyő felhasználásával irodaszertartót, alumíniumhuzalból különféle ékszereket, karkötőt, gyűrűt, fejdíszt állítottak össze. Ezen folyamatok során megismerkedtek a közgazdasági szemlélet alapjaival, a fém- és- faipar jellegzetességeivel, egyben belekóstoltak a digitális informatikai világ érdekességeibe is.

A technikaórák keretében Fülöpné Horváth Mónika igazgatóhelyettes tartott előadást a szakképző iskola és a technikumi képzések tartalmáról, külön kiemelve az elhelyezkedési lehetőségeket, továbbá, hogy a technikus szakmai vizsga ötödik érettségi tantárgynak számít, ugyanakkor emelt szintű érettségiként kerül figyelembevételre, megfelelve így a felsőoktatáshoz előírt feltételeknek, egyben a technikusi oklevélre plusz felvételi pontot kap a tanuló.

A technikaórák sikerét mutatja, hogy pályaválasztási céllal ebben az időszakban a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Iskola is bekapcsolódott a rendezvénybe, valamint egy délelőtt folyamán a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola végzős tanulói is részt vettek a Wattayt bemutató iskolalátogatáson.

Az intézmény tervei között szerepel, hogy a novemberi hónapban Pályaválasztási Kiállítást szervez a duális képzők, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bevonásával.

Írta, képek: Benedek Tibor, Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (315 db kép)