Az új bajnoki szezonban első alkalommal szerepel az U18-as korosztályban, az országos bajnokság küzdelmeiben a HC Kiskőrös-Spartak egyesületének jégkorong csapata. A gárda minden tagja helyi nevelésű fiatal, akik a 3×3-as bajnokság küzdelmeiben vesznek részt.

 

-Hirdetés-

A bajnokság első fordulójára Kiskőrösön került sor október 9-én, amikor a hazai csapat mellett Tatabánya, Várpalota (Lizards), és Pécs csapatai léptek jégre. A kiskőrösiek jó teljesítményt nyújtottak, hiszen egy vereség mellett, két mérkőzésen nagy gólarányú győzelmet arattak.

A HC Kiskőrös-Spartak csapatának eredményei:
  • HC Kiskőrös – Lizards: 2-7
    (Góllövők: Fekete Kristóf, Vucic Aleksa)
  • HC Kiskőrös – Pécsi Sportiskola: 18-0
    (Góllövők: Balogh Csanád, Fekete Kristóf, Vucic Aleksa, Fekete Kristóf, Dicsa Dominik, Balogh Csanád, Fekete Kristóf, Balogh Csanád, Sándor Dávid, Biró Bence, Kuti Andor, Fekete Kristóf, Kuti Andor, Dicsa Dominik, Biró Bence, Dicsa Dominik, Biró Bence)
  • HC Kiskőrös – Tatabányai Polipok: 12-2
    (Góllövők: Dicsa Dominik, Vucic Aleksa, Dicsa Dominik, Balogh Csanád, Fekete Kristóf, Vucic Aleksa, Sándor Dávid, Vucic Aleksa, Sándor Dávid, Sándor Dávid, Kis Matej, Fekete Kristóf)

Az együttesről a HC-Kiskőrös Spartak elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy jelentős részben azokból a fiatalokból áll, akik kiöregedtek a fiatalabb korosztályokból és szerettek volna a továbbiakban is jégkorongozni. Az U18-as gárda első alkalommal szerepel a klub keretein belül valamilyen bajnokságban, amivel a legfiatalabbaktól a felnőttekig, az összes korosztályban képviselteti magát a klub valamilyen küzdelemsorozatban. A 3×3-as bajnokság szlogenje, hogy a „jó hoki kis helyen is elfér”, aminek a kiskőrösi jégcsarnok méretei miatt rendezőként is meg tudnak felelni.
A fiatalokat Sándor Zsolt edző irányítja, akik 3×15 perces játékidő alatt mérik össze erejüket az ellenfelekkel.

A nagyon pörgős játék során minden csapatban három mezőnyjátékos és egy kapus lehet egyszerre a játéktéren, akik percenként sorokat cserélnek, nincs időmegszakítás, és folyamatos a játék.
A szabályokról tudni kell, hogy nincs büntetés, csak figyelmeztetés szabálytalanság esetén, és egy adott játékos harmadonként legfeljebb két gól lőhet. Utóbbival azt kívánták előtérbe helyezni, hogy egyetlen ügyes játékos ne döntse el a találkozók sorsát.

A bajnokság torna rendszerben kerül lebonyolításra, mely során a csapatok mindegyike lesz házigazdája az egyik fordulónak. Az elnök örömmel számolt be arról, hogy a Pécsi Sportiskola megkereste a klubot és ebben a szezonban a pécsiek a hazai tornájukat majd Kiskőrösön rendezik meg, tehát lesz még egy újabb forduló ebben a bajnokságban, a későbbiekben a kiskőrösi jégcsarnokban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS