2021. október 9-én szombaton több, mint 60 baráti kör, munkahelyi csapat főzte bográcsban a finomabbnál finomabb kakasokat a kiskőrösi Szabadidő Parkban a XII. Kakaspörkölt Főző Fesztivál keretein belül. A tavalyi rendkívüli helyzetben otthon főztek a baráti társaságok, idén viszont ismét a régi helyén, a Szabadidő Parkban gyűltek össze családok, barátok és a védtelen kakasok. Az esemény háziasszonya immár 12 éve Supka Éva, aki az egész napot rutinosan a kezében tartotta. A 65 csapat legalább 15 mázsa húst főzött, és bizony itt ezernél is több ember volt összességében.

-Hirdetés-

A megnyitón megemlékeztek azokról, akik nem lehetnek már velünk, különösen Csányi Józsefről, aki tizenegy éven át volt támogatója, résztvevője, segítője ennek a programnak. Elénekelték az Azért vannak a jó barátok című dalt, ami nagyon megható volt.

Az XII. Kakaspörkölt Főző Fesztivál egyik érdekessége, hogy nem volt zsűrizés, nem volt verseny. Mindenki a saját örömére főzött reggel 9 órától. A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal sátránál természetesen Domonyi László polgármester úr készítette a kakast, illetve Font Sándor országgyűlési képviselő is fakanalat ragadott a Vadkerti Kakasok bográcsánál.

Font Sándor is fakanalat ragadott
Már 9 órától egymást váltották a színpadon az énekesek, zenekarok, így egész nap táncra perdülhettek a zenekedvelők. A gyerekek számára arcfestés, lufihajtogatás, Meseföld Élménybusz és három légvár is volt a helyszínen. Kürtöskalácsért is hosszú sor tekergőzött, a Dutrások traktorjára pedig bárki felülhetett egy kép erejéig.  A park sportpálya részén lehetett íjászkodni és gyakorolni az ostor pattogtatást is.

A fesztiválon műsort adott Kiskőrös Város Fúvószenekara, mikrofont ragadott Dörmő Anita Markó Nanival, később a Soundwitch zenekar húzta a talpalávalót. A Szivárvány Néptáncegyüttes majd a Szürkeverebek Jazzbandája is színpadra lépett. Az est fellépője pedig már évek óta, a vendégek nagy örömére Kothencz Lali és Markó Nani.

Kothencz Lali és Markó Nani

Szombaton zenétől, baráti beszélgetésektől, koccintástól volt hangos a Szabadidő Park és környéke, már 11 órától zsúfolásig megteltek az asztalok és a sátrak. Ameddig a szem ellátott gyerekek, családok, barátok élvezték a fesztiváli programokat. Estefelé már a baráti társaságoké volt a főszerep, a tánctér is megtelt.

Végül a XII. Kakaspörkölt Főző Fesztivál táncoslábú vendégei éjszakába nyúlóan ropták a táncot.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (80 db kép)
MEGOSZTÁS