Október második hetében immár tizedszer került megrendezésre az izsáki őszi képzőművészeti alkotótábor, amely Ziegler Németh Ferenc, izsáki festőművész kezdeményezésre indult útjára 2011-ben. Az alkotótáborban készült képek október végéig, az izsáki művelődési házban tekinthetők meg. 

-Hirdetés-

Az első táborozás a kezdeményező tanyáján zajlott, majd kilenc éve, Prikkel László támogatása révén, a Vino Étterem és Panzió lett az otthonuk. Idén is ide érkeztek a vidéki művészek, akikhez néhány izsáki kollégájuk is csatlakozott, s töltöttek el együtt egy tartalmas alkotói hetet Izsákon.

Október 9-én, a tábor záró kiállításán Szabó József, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszöntötte az alkotókat és a közönséget, egyebek mellett kifejezve afeletti örömét, hogy immár tíz éves jubileumát ünnepli az izsáki tábor.
A köszöntés után dr. Bozóky Imre alpolgármester nyitotta meg a tárlatot, hangsúlyozva, hogy a város ugyanolyan szívesen ad otthont ma is a táboroknak, mint amilyen szívesen fogadták annak idején az indítását. Hiszen a falakon látható idei képek is csak megerősítik, hogy e tábor rangos visszatérő kulturális eseménye a városnak, s helye volt, van és lesz is Izsákon. Mindketten elismerésüket és köszönetüket fejezték ki az alapítónak.

Ziegler Németh Ferenc a kezdetekről, az évtized alatt Izsákon megfordult művészekről, munkáikról, a táborok hangulatáról, s az évek során kialakult szakmai, baráti kapcsolatokról szólt. Hangsúlyozva azt is, hogy fő támogatójuk, az önkormányzat mellett számos más támogató is melléjük állt, akiknek szintén megköszönte a segítséget. Záró gondolataiban egyebek mellett így fogalmazott:

„A tíz év alatt rengeteg élmény, emlék, festmény született, melyekkel nem csak mi alkotók, hanem reményeim szerint vendégszerető városunk is gazdagodott.
Bízom a folytatásban.”

A város ugyanolyan szívesen ad otthont ma is a táboroknak, mint amilyen szívesen fogadták annak idején az indítását

Ziegler Németh Ferenc festőművész, 2011 októbere óta szervezi az őszi táborokat a Vino Étterem, Panzió és Pinceklub bázisán. Ott az étkezés, szállás és a munka feltételei egy helyen biztosítottak, ideális feltételeket teremtve a családias hangulatú alkotáshoz. Az étterem kávézója egy hétre igazi műteremmé alakul át ilyenkor, ahol a kávézó vendégei is láthatják az alkotás folyamatát. A meghívott művészek mellet amatőr alkotók is részt vesznek a tábor munkájában.

Az elmúlt tíz év alatt 39 elismert művész fordult meg a táborban az ország közeli és távolabbi helyiről. Többen közülük rendszeres visszatérők. Rangos találkozási pont lett Izsák. Egy olyan szakmai és baráti fórum számukra, ahová szívesen járnak vissza. A jubileumi alkalomra készült kiadványban, minden résztvevőről egy-egy alkotásukkal állítanak emléket.

A meghívott alkotók

A X. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor meghívott művészei:

Balogh József Zsolt (Izsák)
Biri Ildikó (Budapest)
Cakó Ferenc (Budapest)
Harsányi Zsuzsanna (Kecskemét)
Márki Nóra Jázmin (Izsák)
M. Tóth Zsuzsanna (Gárdony)
Király Nikoletta (Hévíz)
Krokker Krisztina (Nagypáli)
Salamon György (Budapest)
Tömpe Emőke (Budapest)
Vancsura Rita (Zsámbék)
Ziegler Németh Ferenc (Izsák-Kerekegyháza)

Az amatőr alkotók

Amatőr alkotók:

Halmi Norbert (Izsák)
Csomák Lászlóné (Szabadszállás)
Takács Kornélia (Izsák)
Nagyné Szegedi Etelka (Izsák)
Fejes Anett (Kerekegyháza)
Tüske Tímea (Kecskemét)

A tárlat október végéig, 15-18 óra között tekinthető meg. A belépés ingyenes.

Forrás, képek: izsak.hu
A tábor záró kiállításáról készült fotók: izsak.hu/Faragó Gábor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS